this is the facebook pixel10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι όλες οι νύφες να αποφύγετε την εβδομάδα πριν από το γάμο σας για να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα τη μεγάλη ημέρα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

EasyWedding

EasyWedding Team

26 Σεπτεμβρίου 2022

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Έχει απομείνει μόλις μία εβδομάδα για το γάμο σας και είναι η ώρα να φροντίσετε όλες τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. Να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ δύο τρεις μέρες πριν το γάμο σας. Να μην ξεχάσετε να δώσετε την τελική λίστα στο κέντρο δεξίωσης. Τι γίνεται όμως με  όλα τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε την εβδομάδα πριν από το γάμο σας; Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με όλα όσα πρέπει αποφύγετε την εβδομάδα πριν την μεγάλη ημέρα.

1. Μην κόψετε και μην βάψετε τα μαλλιά σας

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Σίγουρα η εβδομάδα πριν από το γάμο σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε μια φράντζα ή κάποιο δραστικό κούρεμα, που πάντα θέλατε, ή να αλλάξετε το χρώμα το μαλλιών σας. Το χτένισμα και το μήκος των μαλλιών σας θα επηρεάσει σημαντικά το bridal look σας, γι’ αυτό και πρέπει να  το αποφασίσετε από νωρίς μαζί με τον κομμωτή σας. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το χρώμα των μαλλιών σας. Αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί γρήγορα και θα μείνει αποτυπωμένο στις φωτογραφίες του γάμου σας για πάντα, επομένως είναι καλύτερα να μην το ρισκάρετε.

2. Αποφύγετε το αλκοόλ

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου
Photo by The BartendersGR Company 

Για κάτι που απλώς πίνουμε, το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, επομένως καλό θα είναι να το μειώσετε ακόμη και νωρίτερα από την εβδομάδα πριν τον γάμο σας. Όσον αφορά τα άμεσα αποτελέσματα, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε και να νιώθετε πρησμένες και αδιάθετες, ενώ το δέρμα σας θα φαίνεται θαμπό. Αφήστε λοιπόν το αλκοόλ, συνεχίστε να πίνετε πολύ νερό και σίγουρα θα νιώθετε και θα φαίνεστε υπέροχες την ημέρα του γάμου σας.

3. Μην κάνετε εξαντλητική δίαιτα

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Σκεφτείτε το  φαγητό ως καύσιμο. Σίγουρα χρειάζεστε ενέργεια για να μείνετε δραστήριες και σε εγρήγορση την εβδομάδα του γάμου σας, άρα δεν είναι ώρα να σταματήσετε να τρέφεστε σωστά. Οι εξαντλητικές δίαιτες όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά θα μειώσουν την ενέργεια σας, θα σας κάνουν ευερέθιστες και θα εντείνουν και το στρες των ημερών. Γι’ αυτό την εβδομάδα πριν το γάμο σας θα πρέπει να τρώτε καλά και ισορροπημένα γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά, να πίνετε άφθονο νερό και να μην παραλείπετε κανένα γεύμα.

4. Μην κάνετε πίλινγκ και δερμοαπόξεση 

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Το πίλινγκ και η δερμοαπόξεση δέρματος υπόσχονται μεταξένια επιδερμίδα στο μέλλον, αλλά είναι εντελώς απαγορευμένες θεραπείες την εβδομάδα πριν το γάμο σας. Μετά από αυτές τις θεραπείες το δέρμα ξεφλουδίζει επανειλημμένα με αποτέλεσμα στην επιφάνεια του προσώπου να υπάρχει νεκρό δέρμα ή ακόμα χειρότερα το δέρμα είναι ερεθισμένο και κόκκινο και αυτό θα καταστρέψει το νυφικό μακιγιάζ σας. Συνεπώς, προγραμματίστε τυχόν ραντεβού για πίλινγκ, δερμοαπόξεση ή άλλες θεραπείες, όπως το μπότοξ ή μεσοθεραπεία, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το γάμο σας.

5. Μην δοκιμάζετε νέα προϊόντα περιποίησης

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Μην αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας λίγο πριν το γάμο σας. Η εναλλαγή σε νέα προϊόντα μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις, ξηρότητα, λιπαρότητα ή μια σειρά από παρενέργειες που χρειάζεται χρόνος να διορθωθούν. Βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφτείτε τον δερματολόγο μήνες πριν από το γάμο σας, ο οποίος θα σας δώσει μια εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης προσώπου, η οποία θα διασφαλίσει ότι το δέρμα σας θα είναι λαμπερό για τη μεγάλη ημέρα. Μην ξεχνάτε ότι ο δερματολόγος σας θα πρέπει να είναι στην λίστα μαζί με τις λοιπές υποχρεώσεις του γάμου.

6.  Μην αλλάξετε πρόγραμμα γυμναστικής

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Συνεχίστε με το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής που κάνατε (ή δεν κάνατε!) πριν από το γάμο σας. Δεν είναι η ώρα να μάθετε νέες κινήσεις! Ένας τραβηγμένος μυς μπορεί να πάρει μέρες να επουλωθεί και σίγουρα δεν θέλετε να πονάτε την ώρα που θα χορεύετε. Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους φροντίστε να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα γυμναστικής αρκετό καιρό πριν τις δοκιμές νυφικού. Αν πάλι ψάχνετε έναν τρόπο να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε το στρες πριν το γάμο μπορείτε να πάρετε έναν φίλο και να περπατήσει ή να τρέξετε στο πάρκο. Πάντως μην ασκηθείτε για να χάσετε βάρος την εβδομάδα πριν το γάμο σας!

7. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το fake tan

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Ακόμα και αν είστε σε άδεια και ο ήλιος λάμπει, βάλτε την αντηλιακή σας κρέμα και μείνετε στη σκιά. Δεν θέλετε να καείτε από τον ήλιο ή να πάθετε ηλίαση πριν το γάμο σας. Επίσης, δεν είναι η ώρα να πειραματιστείτε με προϊόντα μαυρίσματος λίγο πριν το γάμο σας, όχι μόνο γιατί αυτά αφήνουν μια πορτοκαλί απόχρωση στην επιδερμίδα σας αλλά και γιατί θα σας κάνουν να δείχνετε αφύσικες. Αν θέλετε να λάμπετε την ημέρα του γάμου επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ειδικό μαυρίσματος που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε το χρώμα που θέλετε. Προσπαθήστε όμως να κρατήσετε τα αποτελέσματα κατά το δυνατόν φυσικά, ώστε το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό.

8. Μην αλλάξετε το νυφικό μακιγιάζ σας

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου
Photo by Christianne MUA

Πολλές φορές οι νύφες πανικοβάλλονται λίγο πριν το γάμο είτε γιατί τους φαίνεται ότι είναι πολύ έντονο το μακιγιάζ τους ή πολύ απαλό. Γι’ αυτό καλό είναι να πειραματιστείτε με το νυφικό μακιγιάζ σας στις πρόβες και να δοκιμάσετε διαφορετικά  look. Σε κάθε περίπτωση εμπιστευτείτε τον make up artist σας που θα λάβει υπόψη το δέρμα, την ηλικία, το χτένισμα, την παλέτα χρωμάτων και όλο το στυλ σας και θα δημιουργήσει το τέλειο μακιγιάζ για εσάς. Γενικά, το μοντέρνο νυφικό μακιγιάζ μοιάζει πολύ με το μακιγιάζ που βλέπουμε στο κόκκινο χαλί, θα πρέπει να γράφει στην επαγγελματική κάμερα, στα κινητά τηλέφωνα, σε έντονος φως και στο φως των κεριών και να διαρκεί για ώρες. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας θα είναι ο τέλειος καμβάς για το νυφικό μακιγιάζ. Και πώς θα το κάνετε αυτό; Πολύ νερό, σωστός ύπνος και όχι ήλιος.

9. Αποφύγετε τα ξενύχτια

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου

Ο γάμος σας θα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα! Γι’ αυτό πρέπει να φροντίστε τις προηγούμενες ημέρες να κοιμάστε σωστά ώστε να είστε αναζωογονημένες και ξεκούραστες σωματικά και ψυχικά. Χωρίς αρκετό ύπνο το δέρμα σας δεν θα είναι στα καλύτερα του. Και σίγουρα δεν θέλετε να καταλήξετε με άτονο, θαμπό δέρμα και πρησμένα μέτρα με μαύρους κύκλους πριν το γάμο σας. Αποφύγετε λοιπόν τα άσκοπα ξενύχτια στο Instagram. Δώστε στο σώμα και το μυαλό σας την ξεκούραση που τους αξίζει και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει τη μεγάλη ημέρα.

10. Μην κάνετε αλλαγές την τελευταία στιγμή

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα πριν το γάμο σου
Photo by: Polygrafos.gr 

Την τελευταία εβδομάδα πριν από το γάμο σας είναι η ώρα να ακολουθήσετε τα σχέδια που έχετε ετοιμάσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Σίγουρα δεν είναι η ώρα για καινούργια πλάνα. Φυσικά, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι δεδομένες, αλλά εκτός από αυτό μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε και άλλες εργασίες ή να κάνετε αλλαγές στα υπόλοιπα σχέδια σας. Είναι πάντα καλύτερο να τηρείτε το πρόγραμμα που έχετε ετοιμάσει και αυτό θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την ημέρα του γάμου σας και να αποφύγετε επιπλέον άγχος. 

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε τα εργαλεία οργάνωσης γάμου του easywedding.gr  θα σας βοηθήσουν να τα έχετε όλα υπό έλεγχο και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα είναι υπέροχα την ημέρα του γάμου σας!

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr