this is the facebook pixelCatering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Δεξίωση

Catering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες

Ο κόσμος του wedding catering εξελίσσεται ραγδαία, με έμφαση στην εξατομίκευση, την εμπειρία και την ποιότητα.

EasyWedding

EasyWedding Team

23 Οκτωβρίου 2023

Catering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Στους γάμους, το μενού βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της γιορτής. Αλλά έχουν περάσει οι μέρες που ένα γεύμα τριών πιάτων και ένα απλό μπαρ καθόριζαν τη δεξίωση. Τα σημερινά ζευγάρια ξεπερνούν τα όρια, κάνοντας τους γάμους τους τόσο μοναδικούς όσο και η ιστορία της αγάπης τους. Από τα γοητευτικά mobile bars μέχρι τα απολαυστικά gourmet food trucks, πάμε να δούμε τις νέες τάσεις στο catering γάμου.

1. Η έξαρση των mobile bar

Catering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες
Photo by: RAMANTANIS BROS

Ποιος είπε ότι τα μπαρ πρέπει να είναι σταθερά; Τα mobile bars, που συχνά στήνονται σε ανακαινισμένα οχήματα, όπως vintage van, Airstreams, έχουν εισβάλει στη σκηνή, προσθέτοντας μια διασκεδαστική, Instagram-worthy πινελιά στις δεξιώσεις. Αυτά τα κινούμενα μπαρ μπορούν να προσαρμοστούν για να σερβίρουν οτιδήποτε, από craft μπύρες και κοκτέιλ μέχρι καφέδες και τσάι. Η φορητότητα σημαίνει ότι μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιονδήποτε χώρο και η μοναδική αισθητική τους προσθέτει μια προσωπική πινελιά στο γάμο σας.

2. Gourmet Food Trucks

Catering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες
Photo by: burgers and roses catering

Η επανάσταση του street food έχει χτυπήσει επίσημα τη γαμήλια σκηνή. Τα γκουρμέ food trucks, που σερβίρουν από χειροποίητα τάκος και γκουρμέ burgers μέχρι global κουζίνες όπως η ταϊλανδέζικη, η ινδική ή η μεσογειακή, γίνονται μια δημοφιλής επιλογή. Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά προσφέρουν και μια πιο χαλαρή, interactive γευστική εμπειρία. Επιπλέον, η ύπαρξη πολλών food truck επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέγουν από διάφορες κουζίνες, ικανοποιώντας διαφορετικούς ουρανίσκους και διατροφικές ανάγκες.

3. Signature Cocktails & Personalized Drinks

Τα ζευγάρια επενδύουν πλέον χρόνο στην επιμέλεια ενός μοναδικού μενού ποτών που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους ή τις κοινές αναμνήσεις τους. Από την ονομασία των κοκτέιλ από σημαντικές στιγμές μέχρι τη χρήση τοπικών και εποχιακών συστατικών, αυτές οι εξατομικευμένες πινελιές κάνουν την εμπειρία του ποτού αξέχαστη.

4. Μενού για vegan και vegetarian

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να υιοθετούν χορτοφαγικές δίαιτες, στους γάμους παρατηρείται αύξηση των αποκλειστικά βίγκαν ή χορτοφαγικών μενού. Οι σύγχρονοι caterers αποδεικνύουν ότι η φυτική βάση δεν σημαίνει συμβιβασμό στη γεύση, με νόστιμα και καινοτόμα πιάτα που ακόμα και οι λάτρεις του κρέατος θα λατρέψουν.

5. Interactive Food Stations

Catering γάμου: Νέες τάσεις και ιδέες
Photo by:Αρχόντισσα Catering

Πάνε πια οι μέρες του καθιστικού φαγητού. Τώρα, οι επισκέπτες λατρεύουν να συμμετέχουν στη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα interactive food stations, είτε πρόκειται για ένα DIY taco stand, είτε για ένα sushi rolling station, είτε για ένα make-your-own dessert booth, προσθέτουν ένα στοιχείο διασκέδασης και εμπλοκής στην εμπειρία του φαγητού.

6. Τοπική και εποχιακή κουζίνα

Η βιωσιμότητα είναι ένα καυτό θέμα και τα ζευγάρια εστιάζουν όλο και περισσότερο στα τοπικά και εποχιακά προϊόντα για το μενού του γάμου τους. Αυτό όχι μόνο στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά εξασφαλίζει και πιο φρέσκα και νόστιμα υλικά.

7. Mocktails & μη αλκοολούχες επιλογές

Αναγνωρίζοντας ότι δεν πίνουν όλοι οι καλεσμένοι αλκοόλ, οι σύγχρονοι γάμοι προσφέρουν πλέον μια σειρά από εκλεπτυσμένες μη αλκοολούχες επιλογές. Σκεφτείτε mocktails με μυρωδικά, αφρώδη τσάγια και αλκοολούχα ποτά χωρίς αλκοόλ.

Ο κόσμος του catering γάμου εξελίσσεται ραγδαία, με έμφαση στην εξατομίκευση, την εμπειρία και την ποιότητα. Ανεξάρτητα από την επιλογή, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να δημιουργήσετε αξέχαστες εμπειρίες για τις οποίες οι καλεσμένοι θα παραμιλούν για πολύ καιρό μετά τον τελευταίο χορό. Έτσι, είτε πρόκειται για ένα mobile bar που σερβίρει τα αγαπημένα σας κοκτέιλ είτε για ένα γκουρμέ food truck που μοιράζει παγκόσμιες γεύσεις, το μέλλον του γαμήλιου φαγητού και ποτού είναι λαμπρό, νόστιμο και εντελώς αξέχαστο.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr