this is the facebook pixelDIY Γάμος: Ο Οδηγός σας για έναν Δημιουργικό και Οικονομικό Γάμο | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo

DIY Γάμος: Ο Οδηγός σας για έναν Δημιουργικό και Οικονομικό Γάμο

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας διακόσμηση, προσκλητήρια και μικρές λεπτομέρειες για έναν προσωποποιημένο και οικονομικό γάμο.

EasyWedding

EasyWedding Team

17 Σεπτεμβρίου 2024

DIY Γάμος: Ο Οδηγός σας για έναν Δημιουργικό και Οικονομικό Γάμο

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Οργάνωση γάμου μπορεί να είναι τόσο δημιουργική όσο και οικονομική, ειδικά όταν επιλέγετε να κάνετε πολλά πράγματα μόνοι σας. Οι DIY (Do It Yourself) λύσεις προσφέρουν την ευκαιρία να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στη μεγάλη σας μέρα, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε χρήματα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε πρακτικές ιδέες και συμβουλές για να δημιουργήσετε τη δική σας διακόσμηση, προσκλητήρια και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τον γάμο σας μοναδικό.

1. DIY Προσκλητήρια Γάμου

diy προσκλητηριο γαμου
Photo by:easywedding.gr 

Τα προσκλητήρια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνετε στους καλεσμένους σας. Ένα χειροποίητο προσκλητήριο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και να δείξει πόσο προσωπική είναι η γιορτή σας. Αν έχετε γνώση σε προγράμματα όπως το Canva, μπορείτε να σχεδιάσετε και να τυπώσετε μόνοι σας προσκλητήρια σε ιδιαίτερα χαρτιά. Αν θέλετε να προσθέσετε έναν πιο προσωπικό τόνο, σκεφτείτε να γράψετε με το χέρι τις προσκλήσεις ή να προσθέσετε στοιχεία όπως κορδέλες ή μικρά διακοσμητικά.

2. Χειροποίητη Διακόσμηση Γάμου

diy διακόσμηση γάμου
Photo by:easywedding.gr

Η διακόσμηση είναι ένα μεγάλο κομμάτι του γάμου που μπορεί να γίνει με πολύ μικρότερο κόστος αν επιλέξετε να τη φτιάξετε μόνοι σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ανθοσυνθέσεις με λουλούδια από την αγορά ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε λουλούδια από τον κήπο σας. Για κεντρικά διακοσμητικά τραπεζιών, βάζα με κεριά, φωτάκια LED ή ξύλινα διακοσμητικά είναι εύκολο να κατασκευαστούν και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

3. DIY Φωτισμός και Ατμόσφαιρα

diy φώτα γάμου
Photo by:easywedding.gr 

Μια από τις πιο οικονομικές αλλά εντυπωσιακές λύσεις για να διαμορφώσετε την ατμόσφαιρα του γάμου σας είναι ο φωτισμός. Κρεμαστά φαναράκια, σειρές από LED φώτα και κεριά δημιουργούν μια ρομαντική διάθεση χωρίς μεγάλο κόστος. Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας με τη βοήθεια φίλων ή της οικογένειας.

4. Χειροποίητες Μπομπονιέρες

Οι μπομπονιέρες είναι ένα ακόμα στοιχείο του γάμου όπου μπορείτε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε μικρά δώρα όπως σπιτικά γλυκά, βότανα σε μικρά σακουλάκια ή ακόμα και μικρά γλαστράκια με φυτά που θα κρατήσουν οι καλεσμένοι σας για χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, οι μπομπονιέρες σας δεν θα είναι μόνο πρωτότυπες αλλά και αξέχαστες.

5. Οικονομικά και DIY Ρούχα και Αξεσουάρ Γάμου

diy νυφικό φόρεμα
Photo by:easywedding.gr

Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος στα ρούχα του γάμου, σκεφτείτε να ψάξετε για vintage νυφικά ή να αναζητήσετε ένα λιτό νυφικό το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε μόνοι σας με κεντήματα, δαντέλες ή αξεσουάρ μαλλιών. Για τον γαμπρό, μια λύση θα μπορούσε να είναι η ενοικίαση κοστουμιού ή η αγορά ενός κλασικού κοστουμιού που μπορεί να φορεθεί ξανά.

6. DIY Μπαρ με Ποτά και Γλυκά

diy ποτά και γλυκά γάμου
Photo by:easywedding.gr 

Αντί για μια πλήρη υπηρεσία catering, σκεφτείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μπαρ με ποτά και γλυκά. Ένα μικρό τραπέζι με σπιτικά γλυκά ή κέικ, μαζί με ένα μπαρ που θα σερβίρει απλά κοκτέιλ ή κρασί, μπορεί να είναι οικονομικό και εντυπωσιακό. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, μπορείτε να οργανώσετε ένα πλήρες μενού γλυκών ή ποτών που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας.

7. DIY Πρωτότυπα Δώρα για τους Καλεσμένους

Μπορείτε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά και στα δώρα για τους καλεσμένους σας. Για παράδειγμα, μικρά βαζάκια με σπιτική μαρμελάδα, κεριά ή σαπούνια θα κάνουν τους καλεσμένους να νιώσουν ιδιαίτεροι και να εκτιμήσουν το δώρο που θα πάρουν μαζί τους.

8. Οργάνωση της Τελετής και της Δεξίωσης

Ένας από τους πιο έξυπνους τρόπους για να μειώσετε τα έξοδα είναι να οργανώσετε την τελετή και τη δεξίωση σε έναν χώρο που έχει προσωπική σημασία για εσάς, όπως μια φάρμα, ένα σπίτι ή ακόμα και σε έναν κήπο. Με λίγη διακόσμηση και δημιουργικότητα, μπορείτε να μετατρέψετε έναν απλό χώρο σε ένα ονειρικό περιβάλλον για τον γάμο σας.

Ο DIY γάμος δεν είναι απλώς μια επιλογή για οικονομία, αλλά και μια ευκαιρία να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να κάνετε τον γάμο σας πραγματικά μοναδικό. Με τα κατάλληλα υλικά και λίγη προετοιμασία, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Δωρεάν Εργαλεία Οργάνωσης Γάμου

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr