this is the facebook pixelΓιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Γιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου

Εξακολουθείτε να είστε αναποφάσιστοι σχετικά με την πρόσληψη Wedding Planner; Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να προσλάβετε έναν διοργανωτή γάμου αντί να προσπαθήσετε να οργανώσετε οι ίδιοι το δικό σας γάμο.

EasyWedding

EasyWedding Team

12 Απριλίου 2022

Γιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Λοιπόν, τι ακριβώς κάνει ένας wedding planner; Νομίζω ότι η καλύτερη ερώτηση είναι τι δεν κάνει ένας διοργανωτής γάμου; Οι wedding planners βοηθούν τα ζευγάρια να κάνουν τις ιδέες του γάμου τους πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος, με κάθε λεπτομέρεια. Λόγω της πολυετής τους πείρας εγγυώνται ότι τίποτα δεν παραβλέπεται ή ξεχνιέται. Αναλαμβάνουν την ανεύρεση χώρου δεξίωσης, catering, διακόσμησης και τη διαχείριση όλων των επαγγελματιών. Οι wedding planners κάνουν τη διαδικασία πιο ομαλή και επιτρέπουν στα ζευγάρια να επικεντρωθούν στη διασκέδαση, την οικογένεια και τους αγαπημένους τους.

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε διαφορετικά όνειρα για το γάμο

Ενώ εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να συμφωνείτε στα περισσότερα πράγματα, το όραμα του γάμου σας μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται απόλυτα. Ίσως ονειρεύεστε ένα χαλαρό πάρτι ενώ ο σύντροφός σας φαντάζεται κάτι πιο επίσημο. Ένας wedding planner μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε με σαφήνεια τι θέλετε και να σας βοηθήσει να βρείτε έναν συμβιβασμό. Ο κλάδος των γάμων και των εκδηλώσεων έχει τη δική του γλώσσα – υπάρχουν όροι σχετικοί με  τον σχεδιασμό και την παραγωγή εκδηλώσεων, που τα ζευγάρια πιθανότατα δεν γνωρίζουν και ένας υπεύθυνος σχεδιασμού βοηθάει να μεταφραστούν όλα αυτά. Ένας επαγγελματίας wedding planner θα γνωρίσει και τους δύο μέλλοντες συζύγους και θα κατανοήσει το στυλ, τους στόχους και τις προτιμήσεις τους, ώστε να τους κατευθύνει προς την καλύτερη επιλογή και θα εργαστεί για να συγχωνεύσει δύο στυλ σε μια εκδήλωση με τον καλύτερο και πιο λειτουργικό τρόπο. 

Γιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου
WeddingPlaner - easywedding.gr

Εάν δεν έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε έναν γάμο

Ο προγραμματισμός ενός γάμου απαιτεί πολλή δουλειά, ακόμα κι αν είστε ο ¨οργανωτικός τύπος΄΄ στην παρέα σας. Η οργάνωση γάμου είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και μπορεί να μην έχετε πραγματικά χρόνο. Μέχρι κάποιος να σχεδιάσει έναν γάμο, δεν έχει ιδέα πόση δουλειά και χρόνο χρειάζεται. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς, «Μπορώ να το κάνω γρήγορα και εύκολα», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα καλό δεν γίνεται γρήγορα ή χωρίς δουλειά. Εκεί μπορεί να βοηθήσει ένας wedding planer. Είναι το αντικείμενό τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα αφιερώσουν όλη τους την προσπάθεια και την ενέργειά για να πραγματοποιήσουν τον γάμο των ονείρων σας χρησιμοποιώντας την πολυετή τους πείρα.

Γιατί η οργάνωση  γάμου είναι δύσκολη δουλειά

Ένας γάμος μπορεί να έχει έως και 20 επαγγελματίες και να χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο για να προετοιμαστεί, πράγμα που σημαίνει χιλιάδες email, εκατοντάδες τηλεφωνήματα, αμέτρητες επισκέψεις σε χώρους και συναντήσεις, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης για να διοργανώσετε έναν γάμο. Αν τα ζευγάρια έχουν χρόνο, μπορούν να προγραμματίσουν τον γάμο τους οι ίδιοι, αλλά αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, η πρόσληψη ενός wedding planner θα ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Εάν έχετε να κάνετε με  «απόψεις τρίτων»

Ένα άλλο σενάριο όπου μπορεί να χρειάζεται η βοήθεια ενός wedding planner; Εάν εσείς και ο σύντροφός σας δέχεστε απόψεις από τρίτους (σκεφτείτε: μέλη της οικογένειας, παράνυμφους, κουμπάρους και άλλους φίλους). Υπάρχουν τρία πράγματα που δεν  ελέγχονται: ο καιρός, η κίνηση, τα συναισθήματα και οι απόψεις των άλλων ανθρώπων. Οι απόψεις φίλων και συγγενών κάνουν την εμφάνισή τους όταν τα ζευγάρια αρραβωνιάζονται, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και τα μέλη της οικογένειας πιστεύουν ότι είναι χρήσιμοι, έτσι μοιράζονται τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις απόψεις τους χωρίς να τους ζητηθεί.

Αν και αυτό δεν φαίνεται να είναι μεγάλο θέμα, μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ κουραστικό. (Μπορεί επίσης να γίνει άβολο εάν εξωτερικές απόψεις συνοδεύονται από χρήματα.) Ένας wedding planner αποτελεί μια εξαιρετική λύση σε αυτό το σενάριο, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη αποφόρτιση οποιασδήποτε έντασης. Η ύπαρξη ενός wedding planner μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να επεξεργαστούν αυτές τις απόψεις και επίσης, μερικές φορές χρησιμεύουν ως αποδιοπομπαίος τράγος για να απαλλαγούν τα ζευγάρια από αυτές.

Γιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου
WeddingPlaner - easywedding.gr

Εάν διοργανώνετε τον γάμο σας σε καποιον προορισμό

Εάν σχεδιάζετε έναν γάμο προορισμού, σίγουρα θα θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία. Όχι μόνο είναι πιο δύσκολο να συντονίσετε τις κλήσεις με το catering, τον ανθοπώλη σας και άλλα, αλλά και διαφορετικοί προορισμοί έχουν διαφορετικούς νόμους γάμου, διατάγματα και έθιμα. Ένας destination wedding planner είναι ήδη ενημερωμένος για όλες αυτές τις πληροφορίες και μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε εύκολα.

Αν θέλετε απλά να απολαύσετε την ημέρα του γάμου σας

Ακόμα κι αν πιστεύετε πραγματικά ότι μπορείτε να χειριστείτε τη διαδικασία σχεδιασμού του γάμου, η πρόσληψη ενός wedding planner μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία την ημέρα του γάμου σας. Συμβαίνουν επείγοντα περιστατικά της τελευταίας στιγμής (σκεφτείτε: οι στολισμοί φτάνουν αργά, οι ενοικιάσεις δεν μοιάζουν με αυτό που συμφωνήσατε ή η λίστα επισκεπτών λαμβάνει κάποιες απροσδόκητες προσθήκες). Δεν θα εργάζεστε την ημέρα του γάμου σας, αλλά θα απολαμβάνετε κάθε λεπτό ενώ ένας επαγγελματίας διοργανωτής γάμων τα παράγει όλα στα παρασκήνια.

Και πάλι, η έρευνα είναι σημαντική εδώ, καθώς θα πρέπει να εμπιστεύεστε τον wedding planner σας, αφου θα φροντίσει ολόκληρη την ημέρα του γάμου. Κάντε έρευνα στις κοινωνικές πλατφόρμες και τους ιστότοπούς τους, μιλήστε μαζί τους στο τηλέφωνο και κάντε πολλές ερωτήσεις. Ο προγραμματισμός του γάμου είναι πολλή δουλειά και απαιτεί πολύ χρόνο, οπότε φροντίστε να προσλάβετε τον διοργανωτή που ταιριάζει με το στυλ, την ατμόσφαιρα και την προσωπικότητά σας, καθώς θα περνάτε πολύ χρόνο μαζί του.

Γιατί είναι απαραίτητος ο διοργανωτής γάμου
WeddingPlaner - easywedding.gr

Τελικά χρειάζεται να προσλάβετε έναν wedding planner;

Άρα, χρειάζεται πραγματικά να προσλάβετε έναν wedding planner; Εξαρτάται πραγματικά από την κατάστασή σας. Η συνεργασία με έναν επαγγελματία θα σας εξοικονομήσει σοβαρό χρόνο και άγχος (και πιθανώς ακόμη και χρήματα!) Επιπλέον, μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν εξατομικευμένο γάμο απόλυτα ευθυγραμμισμένο με αυτό που είστε. Ο γάμος σας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο: Σημασία έχει ποιους προσλαμβάνετε και πώς συνεργάζεστε μαζί τους. Να είστε προσεκτικοί και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κάνετε τον γάμο σας, μοναδικά δικό σας - όχι αυτό που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι ή αυτό που πιστεύουν οι φίλοι ή η οικογένειά σας ότι πρέπει να είναι - αλλά αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και τον σύντροφό σας. Στο easywedding.gr μπορείτε να  βρείτε τον κατάλληλο wedding planner για εσάς. 

 

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr