this is the facebook pixelΙδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Δεξίωση

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των γάμων και αν το έχετε επιλέξει για τον δικό σας, σίγουρα θα εμπνεστείτε από τις 17 ιδέες και tips που συλλέξαμε για έναν τέλειο καλοκαιρινό γάμο!

EasyWedding

EasyWedding Team

1 Ιουλίου 2022

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Το καλοκαίρι είναι ο κατεξοχήν μήνας που επιλέγει η πλειοψηφία των ζευγαριών στην χώρα μας για να τελέσει τον γάμο του! Ο ήλιος, το αεράκι, το χρυσό ηλιοβασίλεμα σίγουρα δημιουργούν το πιο μαγευτικό σκηνικό γάμου. Εάν έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας τους καλοκαιρινούς μήνες ή ακόμα και στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, το να έχετε κάποια επιπλέον καλοκαιρινά αξεσουάρ γάμου, μπορεί να σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε την εμπειρία για τους καλεσμένους και να του δώσετε μία μοναδική νότα.

Το πιο σημαντικό προτέρημα για έναν καλοκαιρινό γάμο είναι ότι ο καιρός βρίσκεται στο πλευρό σας (με σπάνιες εξαιρέσεις) και έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους υπαίθριους χώρους. Γι΄ αυτό σκεφτήκαμε ότι θα βοηθούσε λίγη έμπνευση! Ακολουθούν ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν αξέχαστο καλοκαιρινό γάμο.

1. Στέφανα λουλουδιών

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by:easywedding.gr

Σχέδια με ευκάλυπτο, παστέλ πέταλα θα προσθέσουν σίγουρα ρομαντισμό στο καλοκαιρινό νυφικό σας στυλ. Φροντίστε η ανθοδέσμη και η διακόσμηση να ακολουθεί αυτό το στυλ και είναι σίγουρο πως θα δείχνετε υπέροχη !

2. Καροτσάκι Παγωτού

Δεν υπάρχει πιο λαχταριστός τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί από ένα γλυκό κέρασμα! Τα φορτηγά food trucks, τα pop up μπαρ είναι απίστευτα δημοφιλή στους γάμους και τα καροτσάκια με παγωτό δεν αποτελούν εξαίρεση. Γιατί είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας μεταξύ της τελετής και της δεξίωσης ή για να τους χαρίσετε ένα επιπλέον επιδόρπιο το βράδυ.

3. Ζωντανή Μουσική

Δημιουργήστε μια festive ατμόσφαιρα επιλέγοντας ένα ζωντανό συγκρότημα στη θέση ενός DJ για τη βραδινή διασκέδαση. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε έναν ακουστικό κιθαρίστα για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα για την τελετή. Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που προτιμούν πιο λαϊκές φωνές για να ανάψει το κέφι. Ότι και να διαλέξετε η ζωντανή μουσική πάντα ανεβάζει την διάθεση και αναβαθμίζει την βαδιά!

4. Τζιν Μπαρ & Couples Coctails

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by:easywedding.gr

Ένα από τα πιο in ποτά για φέτος, συγκεντρώστε πολλά είδη τζιν για να τα σερβίρετε σε διάφορα κοκτέιλ… όσο πιο περίεργα, τόσο το καλύτερο! Το τζιν ταιριάζει πολύ με τα φρούτα, όποτε μην διστάσετε να πειραματιστείτε. Και σίγουρα δεν πρέπει να λείπει ένα cocktail αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές της βραδιάς! Επιλέξτε γαρνιτούρες φρέσκων φρούτων, παγάκια με βρώσιμα πέταλα λουλουδιών και καλαμάκια με πολύχρωμες ρίγες για να μετατρέψετε τα ποτά σε κεντρικό κομμάτι του γάμου.

5. Μπουκάλια Νερό

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι απλό, όμως είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση των καλεσμένων σας, όταν μιλάμε για μια ζεστή μέρα αναμεμειγμένη με αλκοόλ. Το εμφιαλωμένο νερό σε καλάθια, το νερό σε μπανιέρες με πάγο ή ακόμα και κανάτες με νερό αποτελούν έξυπνους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι κάθε καλεσμένος θα παραμείνει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης σας.

6. Αγγλικός Κήπος

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by:easywedding.gr

Ένα αγαπημένο σε θέματα γάμου και το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική εποχή για έναν γάμο σε αγγλικό στυλ κήπου. Επιλέξτε έναν χώρο με όμορφους κήπους και ενσωματώστε την διακόσμηση που ταιριάζει! Επιστρατεύστε ό,τι μπορείτε για να μαζέψετε από βάζα και, στη συνέχεια, καλλωπίστε τα με κορδέλες και κλωνάρια από άνθη κήπου. Συνδυάστε τα με κεραμικές κανάτες εάν θέλετε να τοποθετήσετε ψηλότερα λουλούδια όπως αγριοσταφίδα και κοντάκια.

7. Φωτισμός Festoon

Σχηματίστε ένα φωτισμένο μονοπάτι μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του χώρου σας! Για παράδειγμα ένα μονοπάτι μπορεί να οδηγεί στο μπαρ, άλλο στον μπουφέ και άλλο στο τραπέζι των ευχών. Σίγουρα το σκηνικό που θα δημιουργηθεί θα έχει κάτι από παραμύθι

8. Σταθμός Ενυδάτωσης

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by:easywedding.gr

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας παραμένουν ενυδατωμένοι, αλλά πιστεύουν ότι το νερό είναι πολύ βαρετό; Δώστε στους καλεσμένους σας έναν σταθμό ενυδάτωσης για να διαλέξουν. Στήστε ένα πάγκο με δροσερά ποτά έξω από την εκκλησία για να τα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας. Το παγωμένο νερό με γεύση, η λεμονάδα ή ακόμα και η βυσσινάδα είναι υπέροχοι τρόποι για να αποφύγετε τη ζέστη ενώ παραμένετε ενυδατωμένοι.

9. Βεντάλιες

Οι βεντάλιες μπορεί να είναι σωτήριες, ειδικά οταν μιλάμε για τις καυτές μέρες του Αυγούστου.  Μπορείτε να τις διακοσμήσετε, ώστε να ταιριάζουν με το θέμα του γάμου σας  και να τις αφήσετε στην είσοδο της τελετής ή της δεξίωσης σας. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα παραμείνουν δροσεροί και θα απολαύσουν ανενόχλητοι τον γάμο σας !

10. Γάμος στην Παραλία

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by:easywedding.gr

Παντρευτείτε στην θάλασσα ή βρείτε ένα χώρο για την δεξίωση πάνω στην παραλία. Ετοιμάστε ένα καλάθι με σαγιονάρες, γυαλιά ηλίου και αντηλιακή κρέμα και αφήστε τα στην είσοδο για να τα πάρουν οι καλεσμένοι! Όλο και περισσότερες νύφες φαντάζονται τον γάμο τους σαν ένα beach party και σίγουρα είναι μια σωστή επιλογή, ειδικά για νέα ζευγάρια.

11. Tέλεια Εικόνα

Οι φωτογραφίες των καλεσμένων σας θα είναι εξαιρετικά όμορφες αν δημιουργήσετε ένα σκηνικό φωτοθάλαμου για να τις πλαισιώσετε. Κάτι τόσο απλό όσο μια κρεμαστή κορνίζα ή τόσο περίτεχνο όσο μια vintage κορνίζα διακοσμημένη με καταρράκτες λουλουδιών, η επιλογή είναι δική σας! Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το σκήνικό οικονομικά και εύκολα.

12. Μπαρ

Οι γάμοι στους οποίους η τελετή και η δεξίωση γίνεται στον ίδιο χώρο, μπορεί να είναι βαρετοί για τους καλεσμένους, όταν είναι κολλημένοι ανάμεσα στους δύο αυτούς χώρους ενώ εσείς βγάζετε τις φωτογραφίες σας. Για να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας, καθώς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ηλιόλουστο καιρό, δώστε τους κάτι επιπλέον να απολαύσουν. Ένα pop up μπαρ σε μια ουδέτερη περιοχή όπου οι καλεσμένοι σας μπορούν να συναναστραφούν και να συζητήσουν.

13. Ταμπέλες γάμου

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by: easywedding.gr

Βλέποντας ότι θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ευκαιρία σας να απολαύσετε στοιχεία στο ύπαιθρο, γιατί να μην τοποθετήσετε μερικές ρουστίκ πινακίδες για να κατευθύνετε τους καλεσμένους σας ώστε να ξέρουν πού είναι καλύτερα για χορό, ποτό ή φαγητό; Δώστε με αυτόν τον τρόπο ένα πιο μποέμ στιλ στην δεξίωση!

14. Πρατήριο φρούτων

Θέλετε να κάνετε την πιο υγιεινή επιλογή;Ο μπουφές πέρα από τα άλλα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει φρούτα. Συνεννοηθείτε με το catering για να κόψετε μερικά φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, όπως καρπούζι, ανανά και σταφύλλι. Αλλά βεβαιωθείτε ότι όταν έχετε διαθέσιμα φρούτα, έχετε επίσης διαθέσιμο ένα τμήμα για φλούδες ή κουκούτσια!

15. Σκιασμένες περιοχές ή πανιά σκιάς

Εάν διοργανώνετε μια υπαίθρια τελετή, το πιθανότερο είναι ότι οι καλεσμένοι σας θα θέλουν κάπου σκιερό να καθίσουν ή να σταθούν ενώ ανταλλάσσετε το γάμο. Ωστόσο, ορισμένοι χώροι κήπου δεν θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα marquee γιατί απαιτούν στηρίγματα στο έδαφος, που θα αφήσουν τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας εκτεθειμένους στα στοιχεία. Εάν ανησυχείτε για τη ζέστη, αναζητήστε μια τοποθεσία τελετής με φυσική σκιά ή έναν χώρο που έχει πανιά σκιάς υψωμένα πάνω από το έδαφος.

16. Γλυκό Αεράκι

Ιδέες, αξεσουάρ και tips για έναν υπέροχο και δροσερό καλοκαιρινό γάμο
Photo by: easywedding.gr

Αγκαλιάστε τη χαλαρή, υπαίθρια ατμόσφαιρα με το σωστό στήσιμο του σκηνικού. Βρείτε τρόπους για να τοποθετήσετε κουρτίνες από τούλι, δημιουργώντας μια αέρινη αίσθηση στον χώρο σας ή να δέσετε φιόγκους από δαντέλα στις πλάτες από τις καρέκλες. Ή ίσως θα μπορούσατε να προσθέσετε μεταξωτές κορδέλες ροής στο μπουκέτο σας. 

Είστε σίγουροι ότι έχετε οργανώσει σωστά τον γάμο σας; Αγχώνεστε αν έχετε παραλείψει κάτι; Ξεχάστε το χαρτί και το μολύβι και χρησιμοποιείστε εντελώς δωρεάν την Checklist από τα εργαλεία που παρέχει για τους μελλόνυμφους το EasyWedding! Διαμορφώστε την λίστα ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και πάρτε τον έλεγχο του γάμου σας στα χέρια σας. Το EasyWedding βοηθάει τα ζευγάρια να οργανώσουν τον γάμο τους εύκολα και γρήγορα κάνοντας την διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr