this is the facebook pixelΠόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου; | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Πόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου;

Το να βρεις τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου που ταιριάζει στο στυλ και τον χαρακτήρα σας είναι πολύ σημαντικό. Πόσο κοστίζει όμως ένας επαγγελματίας φωτογράφος γάμου στην Ελλάδα;

EasyWedding

EasyWedding Team

6 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου;

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Αρχίσατε την οργάνωση του γάμου σας και αναρωτιέστε τι ποσοστό από το budget σας θα διαθέσετε στον φωτογράφο γάμου! Το σίγουρο είναι πως απο το νυφικό μέχρι τη διακόσμηση, αυτή την υπέροχη ημέρα τίποτα δεν πρέπει να μείνει στην τύχη του. Ειδικά η επένδυση που αφορά τις φωτογραφίες του γάμου σας, οι οποίες θα απεικονίζουν για πάντα τη συγκίνηση που μοιραστήκατε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την υπέροχη εκείνη ημέρα. Η φωτογραφία είναι απαραίτητο κομμάτι κάθε γάμου. Άλλωστε, οι στιγμές θα περάσουν και οι φωτογραφίες είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναζήσετε τη μέρα αυτή ξανά και ξανά. 

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων ή να υποτιμήσετε την αμοιβή του φωτογράφου γάμου, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Αρχικά οι τιμές διαμορφώνονται, όπως θα περιμένατε, ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας του φωτογράφου και συνήθως η χρέωση πάει με την ώρα! Αυτή η τιμή αλλάζει επίσης ανάλογα με το είδος των φωτογραφιών γάμου που θέλετε και άλλα, όπως αν θα κάνετε φωτογράφιση πριν και μετά το γάμο σας και από το αν θα ταξιδέψει ο φωτογράφος στον προορισμό που επιθυμείτε.

Πόσο κοστίζει λοιπόν ένας φωτογράφος γάμου;

Ένας αρχάριος φωτογράφος γάμου θα χρεώσει μεταξύ 400€ - 1000€, ενώ ένας επαγγελματίας ξεκινά από 1300€ και φτάνει συνήθως τις 3000€. Ένας διακεκριμέμος φωτογράφος με διάφορα βραβεία στα χέρια του, μπορεί να σας ζητήσει και πάνω απο 5000€!

Αυτό ισχύει για τις ώρες που θα περάσει ο φωτογράφος στο γάμο σας, που συνήθως είναι μεταξύ 7-10 ώρες, το πακέτο που επιλέξατε, την εμπειρία, τη σύσταση και τη μεταξύ σας συνεργασία.

Ας δούμε τι περιλαμβάνουν οι πιθανές προσφορές από δύο φωτογράφους :

Πόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου;
Παράδειγματα προσφορών φωτογραφίας γάμου:easywedding.gr 

Τα album συνήθως χρεώνονται ξεχωριστά και οι τιμές ποικίλουν απο 150€ - 600€, αναλόγως την ποιότητα των υλικών κατασκευής του και το μέγεθος του. 

Ο προϋπολογισμός σας 

Συνήθως η φωτογραφία του γάμου χρειάζεται περίπου το 10-15% του προϋπολογισμού του γάμου σας. Αυτό το ποσοστό αναφέρεται μόνο σε ένα basic πακέτο. Αν οι απαιτήσεις σας είναι μεγαλύτερες και θέλετε πιο δημιουργικές φωτογραφίες γάμου θα πρέπει να αυξήσετε το budget σας. Οι φωτογραφίες του γάμου σας είναι κάτι στο οποίο αξίζει να επενδύσετε αν θέλετε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Πακέτα

Η καλή κατανόηση των προσφορών που σας δίνουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου θα σας γλιτώσει από πολλά. Φροντίστε να κατανοήσετε καλά τι περιλαμβάνει η προσφορά που επιλέγετε. Πόσες εικόνες λαμβάνετε; Θα είναι σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή; Θα πάρετε άλμπουμ; Πόσες ώρες λειτουργεί το πακέτο; Θα πάρετε φυσικές ή ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες; Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε πόσα να ξοδέψετε και σε τι ακριβώς τα ξοδεύετε.

Μάθετε πόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου
Photo by:VENTOURIS PHOTOGRAPHY

Προσέξτε, δεν τους πληρώνετε μόνο για να τραβήξουν τις φωτογραφίες σας. Πληρώνετε επίσης τον φωτογράφο για το χρόνο και την πείρα του. Οι φωτογράφοι τραβούν έναν τεράστιο αριθμό φωτογραφιών ανά γάμο και το ξεκαθάρισμα αυτών για να επιλέξουν τις καλύτερες για αποστολή στο ζευγάρι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο, και αυτή είναι μόνο η αρχή της φάσης μετά την παραγωγή. Στην συνέχεια θα πρέπει να επεξεργαστούν τις εικόνες. Υπάρχουν επίσης και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας επαγγελματικής επιχείρησης φωτογραφίας, όπως ο εξοπλισμός (και αν έχετε αγοράσει ποτέ εξοπλισμό κάμερας θα ξέρετε ότι δεν είναι φθηνός!), αμοιβές για βοηθούς και δεύτερους φωτογράφους, μεταφορά, και φόροι, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα πιο τυπικά επιχειρηματικά έξοδα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να βρείτε φωτογράφους σε όλα τα διαφορετικά εύρη τιμών, ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι, στο τέλος της ημέρας, πληρώνετε για την ποιότητα.

Υπάρχει ανάγκη για δεύτερο φωτογράφο για τον γάμο μου;

Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γάμου και το κόστος γάμου που έχετε εσείς ορίσει. Το να έχετε στη διάθεσή σας έναν δεύτερο φωτογράφο γάμου είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά ως εφεδρικό σε περίπτωση που προκύψει κάτι  απρόοπτο. Αλλά αν ο γάμος σας είναι κλειστός ή έχετε περιορισμένο budget, δεν τον χρειάζεστε.

Αντίστροφα, αν ο γάμος σας είναι τεράστιος χρειάζεστε όχι μόνο 2ο φωτογράφο, αλλά και βοηθούς που θα χειριστούν τον φωτισμό, τις ρυθμίσεις, τις γωνίες. Πρέπει να απαθανατίσουν όλες τις στιγμές στο γάμο, αλλά θα κοστίσει περισσότερο. Περίπου το 35% των φωτογράφων το προσθέτουν στην αμοιβή τους, αλλά άλλοι το χρεώνουν ξεχωριστά.

Πως θα βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία γάμου;

Στο easywedding.gr μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό επαγγελματία φωτογράφο γάμου για εσάς και να επικοινωνήσετε μαζί του άμεσα, ενώ μέσα από το εργαλείο γάμου η ομάδα μου, που προσφέρει εντελώς δωρεάν η ιστοσελίδα μας, μπορείτε να συγκεντρώσετε τους επαγγελματίες από τους οποίους θέλετε να πάρετε συνέντευξη ή αυτούς που έχετε κλείσει ήδη! Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν  επαγγελματία που θα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας αφού θα περάσετε πολύ χρόνο μαζί του. Και πάλι, φροντίστε να κοιτάξετε την πλήρη συλλογή του επαγγελματία για να δείτε ένα επαρκές φάσμα της δουλειάς του και όχι απλώς να κοιτάξετε μια ή δύο φωτογραφίες στην κύρια σελίδα τους.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr