this is the facebook pixelΟ Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου

Η επιλογή του φωτογράφου του γάμου σας μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Υπάρχουν πολλά φωτογραφικά στυλ, διαφορετικά πακέτα και επιλογές τιμολόγησης. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα στυλ φωτογραφίας που σας αρέσει. Οι φωτογραφίες του γάμου σας είναι ό,τι θα απομείνει μετά την ολοκλήρωση της γιορτής. Το πώς αποτυπώνονται αυτές οι αναμνήσεις είναι πραγματικά σημαντικό.

EasyWedding

EasyWedding Team

23 Ιουλίου 2022

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι φωτογράφησης γάμου;

Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε όταν σχεδιάζετε έναν γάμο είναι να επιλέξετε τον φωτογράφο σας, όχι μόνο επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες για να διαλέξετε, αλλά επειδή κάθε φωτογράφος έχει το δικό του μοναδικό στυλ. Προτιμάτε ένα πιο κλασικό στυλ; Θέλετε οι φωτογραφίες σας να εμφανίζονται σαν να βγήκαν κατευθείαν από τη Vogue; Κάπου ενδιάμεσα; Μην ανησυχείτε: Εδώ αναλαμβάνουμε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για τα πιο δημοφιλή στυλ φωτογραφίας γάμου και τι τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Ψηφιακή ή Φίλμ;

Η πρώτη απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε για την ημέρα του γάμου σας είναι αν θα χρησιμοποιήσετε ψηφιακό ή φιλμ (ή τον συνδυασμό και των δύο). Η ψηφιακή είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος φωτογράφησης μιας γαμήλιας τελετής. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα; Χρόνος. Ανάλογα με τον φωτογράφο σας, θα μπορούσατε να δείτε στιγμιότυπα λίγες μέρες μετά τον γάμο. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν επίσης να φωτογραφίζουν σε πολύ χαμηλό φωτισμό, ένα πλεονέκτημα όταν φωτογραφίζετε έναν γάμο από το απόγευμα έως το βράδυ. Και χάρη σε μια οθόνη προβολής, ο φωτογράφος σας μπορεί να κάνει προεπισκόπηση των λήψεων και να προσαρμόσει ανάλογα. Ένας ψηφιακός φωτογράφος έχει περισσότερη ελευθερία να εξερευνήσει τις επιλογές και τις γωνίες φωτισμού. Επίσης μπορεί να ξεπεράσει τα δημιουργικά όρια χωρίς τα όρια της ταινίας.Για εσάς αυτό σημαίνει πολλές εικόνες για να διαλέξετε κατά τη σύνθεση του άλμπουμ σας.

Αλλά υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που οδηγούν αρκετά ζευγάρια στην επιλογή του φιλμ για τις φωτογραφίες του γάμου τους. Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί με φιλμ έχουν μια απαλή, οργανική ποιότητα. Το φιλμ έχει καλύτερο εύρος, από τονισμένα σημεία έως τις σκιές, αλλά τα γυρίσματα με ταινία χρειάζονται περισσότερη δουλειά και καθώς και περισσότερα χρήματα. Εκτός από την αγορά ρολού φιλμ, η επεξεργασία των εικόνων απαιτεί χρόνο. 

Τα πιο κοινά στυλ φωτογραφίας γάμου

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ φωτογραφίας γάμου από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για τον γάμο σας. Είτε θέλετε μια γλυκιά, ρομαντική ατμόσφαιρα είτε μια έντονη εμφάνιση, ο φωτογράφος σας μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά σας. Ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά στυλ φωτογραφίας γάμου.

Κλασσικό/Παραδοσιακό

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by:Nikos Machairas Photography

Όπως αυτές στο άλμπουμ του γάμου των παππούδων ή των γονιών σας, οι κλασικές φωτογραφίες έχει αποδειχθεί ότι αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Είναι εντυπωσιακές, πανέμορφες και λίγο επίσημες, τραβηγμένες από το ύψος των ματιών. Αυτές οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά είναι εμποτισμένες με την καλλιτεχνική άδεια του σκοπευτή. Γενικά περιλαμβάνουν πόζες, όπως οικογενειακά πορτρέτα. Όταν τα πράγματα συμβαίνουν φυσικά, είναι το καλύτερο. Σας αρέσει αυτό το παραδοσιακό στυλ; Ζητήστε να καταγράψετε τις απλές στιγμές. Είναι έπειτα δουλειά του φωτογράφου να μετατρέψει το συνηθισμένο σε κάτι όμορφο.

Fine art

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by:Vintage memories photography

Το στυλ fine art είναι παρόμοιο με την παραδοσιακή φωτογραφία γάμου, αλλά έχει μια μικρή ανατροπή. Πολύ μοντέρνες φωτογραφίες, που συχνά έχουν υποστεί αρκετή επεξεργασία για τη δημιουργία εικόνων σε στυλ φίλτρου. Αυτές οι εικόνες είναι ιδανικές για να τις κρεμάσετε στον τοίχο του σπιτιού σας. Είναι γνωστό ότι είναι ελαφρύ, φωτεινό και αέρινο, ιδανικό για τη ρομαντική σας γιορτή. Είναι γενικά πιο απαλό και πιο ευαίσθητο από τις κλασικές ψηφιακές εικόνες. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αφηγηθεί οπτικά μια ιστορία με μια καλλιτεχνική αλλά ανιδιοτελή προσέγγιση. Ο φωτογράφος πρέπει να παραμείνει πιστός στην τέχνη αλλά και αταλάντευτος στις ανάγκες του πελάτη. Αυτό το δημοφιλές στυλ ταιριάζει ιδιαίτερα με τολμηρά, φωτεινά χρώματα και όμορφους υπαίθριους γάμους (χάρη στο φυσικό φως). Εάν ονειρεύεστε ένα απαλό, ρομαντικό άλμπουμ γάμου, αναζητήστε έναν επαγγελματία που ειδικεύεται στις καλές τέχνες.

Φωτορεπορτάζ

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by: Mike Solidakis photography

Αντί για πόζες, το φωτορεπορτάζ απαθανατίζει ειλικρινείς στιγμές ή αυθόρμητες φωτογραφίες ανθρώπων, διακόσμησης και δράσης. (Σκεφτείτε: Γελάτε με τον σύντροφό σας στον πρώτο χορό ή ο καλύτερός σας φίλος σκουπίζει ένα δάκρυ). Το στυλ θυμίζει φωτογραφίες του National Geographic. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από φωτογραφίες εστιάζοντας λιγότερο στη λήψη της τέλειας τεχνικής φωτογραφίας αλλά περισσότερο στην καταγραφή των στιγμών που μεταδίδουν τη «διάθεση» της συνολικής ημέρας του γάμου. Παρόλο που τίποτα δεν είναι σκηνοθετημένο, οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το φωτορεπορτάζ εργάζονται για να απαθανατίσουν τα πάντα (ακόμα και αυτές τις ειλικρινείς λήψεις) με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Αναζητήστε έναν οικείο χώρο για ομαδικά πορτρέτα και προσπαθήστε να έχετε περισσότερες αλληλεπιδράσεις με όλους για να δημιουργήσετε όμορφες στιγμές.

Editorial

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by: Cycladic Events

Σκεφτείτε αυτό το στυλ σαν τη δική σας φωτογράφιση περιοδικού. Οι φωτογράφοι του editorial είναι οι πιο τεχνικοί της κοινωνίας της φωτογραφίας γάμου. Η εστίαση πέφτει περισσότερο στον φωτισμό και τη πόζα. Η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική από το στυλ του φωτορεπορτάζ, για παράδειγμα, επειδή οι φωτογράφοι είναι πιο πρακτικοί και το περιβάλλον είναι πιο ελεγχόμενο. Πρόκειται για ένα στυλ που επιτρέπει στον φωτογράφο να ενεργεί ως σκηνοθέτης. Αν θέλετε το άλμπουμ του γάμου σας να φαίνεται βγαλμένο κατευθείαν από περιοδικό, αυτό το στυλ είναι σίγουρα για εσάς.

Dark & ​​Moody

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by: WEDPASHALIS

Ψάχνετε για κάτι παραπάνω; Αγαπάμε το σκοτεινό και αισθαντικό στυλ γιατί έχει ένα πλεονέκτημα. Αυτή η φωτογραφική αισθητική (γνωστή και ως filtered overlay) φαίνεται σαν να βγήκε από το Pinterest ή το Instagram λόγω του στυλ επεξεργασίας. Η τονικότητα των φωτογραφιών αλλάζει κατά την επεξεργασία για να και έτσι αποκτά ένα φιλτραρισμένο αποτέλεσμα. Εάν διοργανώνετε έναν boho, ιδιόρρυθμο ή αισθαντικό γάμο, αυτό το στυλ θα συμπληρώσει τέλεια την ατμόσφαιρα της εκδήλωσής σας.

Τοπίο

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by:Vintage memories photography

Πρόκειται για φωτογραφίες που ενσωματώνουν ένα τοπίο στο φόντο. Μια υπέροχη επιλογή, ειδικά για τους λάτρεις της φύσης. Αυτό το στυλ φωτογραφίας απαιτεί ανίχνευση τοποθεσίας πριν από την ημέρα του γάμου (εκτός εάν ο χώρος της τελετής σας βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία). Εάν ο γάμος σας δεν είναι σε γραφικό σημείο, ο φωτογράφος σας θα βρει μια τοποθεσία κοντά και συνήθως θα σας πάει εκεί είτε κατά τη διάρκεια της ώρας του κοκτέιλ είτε κάποια άλλη μέρα για να τραβήξετε μερικές λήψεις. Εάν ο γάμος σας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα όμορφη τοποθεσία, τότε τέλειο! Γιατί να μην επωφεληθείτε;

Vintage

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Sofia Camplioni Photography - Sofia Camplioni Photography

Οι φωτογραφίες σε στυλ vintage μπορούν να επιτευχθούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας φωτογραφικής μηχανής φιλμ, των ειδικών φίλτρων που συνδέονται με τον φακό μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και των διαδικασιών μετά την παραγωγή κατά την επεξεργασία. Όταν πρόκειται να επεξεργαστείτε φωτογραφίες για να δώσετε αίσθηση vintage, ο φωτογράφος σας μπορεί να προσθέσει κόκκους και να ενισχύσει τους καφέ τόνους με χρωματισμό σέπια. Δεδομένου ότι το μοντάζ είναι τόσο μεγάλο μέρος της vintage φωτογραφίας γάμου, βεβαιωθείτε ότι ο φωτογράφος σας είναι έμπειρος και άνετος σε αυτό το είδος, ώστε να έχετε τις τέλειες φωτογραφίες με νοσταλγική εμφάνιση.

Εναέρια

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by: Sofia Camplioni Photography

Το στυλ εναέριας φωτογραφίας γάμου είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Φωτογραφίες τραβηγμένες από ψηλά. Για αυτό ο φωτογράφος σας θα χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα επίπεδα στο χώρο του γάμου, τις σκάλες, ακόμη και drones για να σας απαθανατίσει ψηλά. Εάν αυτό είναι κάτι που θέλετε, φροντίστε να ρωτήσετε τον φωτογράφο σας, γιατί περιλαμβάνει επιπλέον εξοπλισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι φωτογράφοι συνήθως τραβούν μόνο λίγες φωτογραφίες σε αυτό το στυλ, οπότε μην περιμένετε να τραβήξετε ολόκληρη τη γκαλερί του γάμου σας σε εναέριο στυλ (εκτός και αν αυτό θέλετε, φυσικά).

Lifestyle

Ο Απόλυτος Οδηγός στα Στυλ Φωτογραφίας Γάμου
Photo by: - Team in Motion

Εάν τα full-on ειλικρινά ακούγονται τρομακτικά, σκεφτείτε αντ 'αυτού τη φωτογραφία lifestyle. Είναι μια υπέροχη μέση λύση μεταξύ του αυθορμητισμού και μιας στιλιστικής φωτογράφησης. Η φωτογραφία lifestyle είναι το φωτορεπορτάζ επαναπροσδιορισμένο. Είναι ειλικρινές, αλλά γίνεται με κάποια κατεύθυνση και στυλ - έχει μια προσιτή αίσθηση και ένα χαλαρό αποτέλεσμα. Ένας καλός φωτογράφος θα ψάξει για στιγμές αλλά και θα στήσει το σκηνικό.

Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας για τα πιο δημοφιλή στυλ φωτογραφίας γάμου!

Τώρα που γνωρίζετε μερικά από τα βασικά στυλ φωτογραφίας γάμου, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην έρευνα και τη λήψη συνεντεύξεων από τους αγαπημένους σας φωτογράφους. Στο easywedding.gr μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό φωτογράφο για εσάς και να επικοινωνήσετε μαζί του άμεσα, ενώ μέσα από το εργαλείο γάμου η ομάδα μου, που προσφέρει εντελώς δωρεάν η ιστοσελίδα μας, μπορείτε να συγκεντρώσετε τους επαγγελματίες από τους οποίους θέλετε να πάρετε συνέντευξη ή αυτούς που έχετε κλείσει ήδη! Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν φωτογράφο που αντιπροσωπεύει το επιθυμητό στυλ φωτογραφίας του γάμου σας. Πολλοί φωτογράφοι δεν θα παρεκκλίνουν από το στυλ που αντιπροσωπεύει την επωνυμία τους. Και πάλι, φροντίστε να κοιτάξετε την πλήρη συλλογή στο προφίλ του φωτογράφου για να δείτε ένα πλήρες φάσμα της δουλειάς του και όχι απλώς να κοιτάξετε μια ή δύο φωτογραφίες στην κύρια σελίδα τους. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει λάθος επιλογή, οπότε προσπαθήστε να μην αγχώνεστε. Ανεξάρτητα από το στυλ φωτογραφίας και τον φωτογράφο που θα επιλέξετε να απαθανατίσει την ημέρα του γάμου σας, ξέρουμε ότι θα είναι όμορφη.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr