this is the facebook pixelΟδηγός για την γαμήλια τούρτα | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Δεξίωση

Οδηγός για την γαμήλια τούρτα

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε γαμήλια τούρτα

EasyWedding

EasyWedding Team

6 Απριλίου 2022

Οδηγός για την γαμήλια τούρτα

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Η γαμήλια τούρτα αποτελεί πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκό σε μια γαμήλια δεξίωση. Είναι το αποκορύφωμα μιας μακρόχρονης προετοιμασίας και αναμφίβολα ένα αντικείμενο που τραβά τα βλέμματα όλων. Πέρα από τη γεύση της, η γαμήλια τούρτα συμβολίζει την ενότητα και την αγάπη του ζευγαριού, ενώ αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για έκφραση της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Από την επιλογή των υλικών μέχρι τον σχεδιασμό και την τελική παρουσίαση, ο κόσμος της γαμήλιας τούρτας είναι εντυπωσιακά ποικίλος.

1. Ελέγξτε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να παραγγείλετε τη γαμήλια τούρτα.

Ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν κάνετε σχέδια γάμου. Φυσικά, δεν θα θέλατε να γίνει ο γάμος σας βιαστικά ή πρόχειρα. Επειδή η γαμήλια τούρτα είναι μέρος του γαμήλιου πλάνου, είναι σημαντικό να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για την παραγγελία της. Είναι καλύτερο να ρωτήσετε το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο για το χρονικό πλαίσιο που συνήθως χρειάζεται για να προετοιμάσει τη γαμήλια τούρτα, ώστε να μπορείτε να κάνετε έγκαιρα την παραγγελία σας.

Οδηγός για την γαμήλια τούρτα
Wedding Cakes - easywedding.gr

2. Επαληθεύστε τις λεπτομέρειες της τούρτας και το κόστος της.

Πολλά ζευγάρια ενδιαφέρονται περισσότερο για την διακόσμηση που συνοδεύει τη γαμήλια τούρτα τους. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι κάθε στολισμός και κάθε αλλαγή που ενσωματώνεται στην τούρτα έχει ένα τίμημα. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να ξεκαθαρίσετε με τον ζαχαροπλάστη σας ποιο θα είναι το κόστος κάθε διακόσμησης που θέλετε να προσθέσετε στη γαμήλια τούρτα σας.

3. Eνημερώστε τον ζαχαροπλάστη σας σχετικά με τις λεπτομέρειες του γάμου σας.

Οι σύγχρονοι γάμοι δεν γίνονται μόνο στην εκκλησία. Έχουν προκύψει πολλές ιδέες όσον αφορά τους χώρους δεξίωσης τα τελευταία χρόνια. Επομένως, εάν σχεδιάζετε να κάνετε τον γάμο σας δίπλα στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού σε ανοιχτό χώρο, θα ήταν καλύτερα να ενημερώσετε τον ζαχαροπλάστη σας σχετικά. Εάν ο ζαχαροπλάστης γνωρίζει ότι ο γάμος σας θα είναι σε κτήμα ή στην παραλία, θα μπορέσει να φτιάξει την τούρτα σας έτσι ώστε να αντέξει τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπου θα τοποθετηθεί.

Οδηγός για την γαμήλια τούρτα
Wedding Cakes - easywedding.gr

4. Επιλέξτε το σωστό ζαχαροπλαστείο

Εάν ήδη γνωρίζετε πού βρίσκεται το καλύτερο ζαχαροπλαστείο στην πόλη σας, τότε κατευθυνθείτε αμέσως προς αυτό. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε προτάσεις από φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας. Κάντε κράτηση αμέσως. Μην χρονοτριβείτε. Φροντίστε να περάσετε από το ζαχαροπλαστείο για να μιλήσετε για τα σχέδια, τις γεύσεις και άλλα πράγματα που θέλατε να προσθέσετε στη τούρτα σας. Φροντίστε να δώσετε λεπτομερή περιγραφή του πως ακριβώς θέλετε να είναι. Δώστε στον ζαχαροπλάστη αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί, περίπου έξι μήνες πριν από τη μεγάλη σας ημέρα.Έχετε κατά νου πως μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε προκαταβολή για την παραγγελία σας.

5. Λουλούδια ως διακοσμητικά

Τα λουλούδια αποτελούν ένα παραδοσιακό τρόπο διακόσμησης στους γάμους. Μπορείτε κάλλιστα να τα βάλετε και στην γαμήλια τούρτα. Επιλέξτε είτε φρέσκα λουλούδια είτε τεχνητά. Τα φρέσκα λουλούδια είναι όμορφη προσθήκη, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα επιλέγετε με σύνεση. Βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από χημικά. Ακριβώς για να είμαστε στην ασφαλή πλευρά, τα λουλούδια ζάχαρης είναι πιο ασφαλή. Πρόκειται για διακοσμητικά από πάστα βρώσιμων υλικών που έχουν πάνω τους σύρμα ή οδοντογλυφίδες.

Οδηγός για την γαμήλια τούρτα
Wedding Cakes - easywedding.gr

6. Η σωστή γεύση

Εκτός από την εμφάνιση της τούρτας, έχετε κατά νου ότι οι τούρτες φτιάχνονται κυρίως για να φαγωθούν. Πρέπει να έχουν ωραία γεύση και να φαίνονται όμορφα. Η υφή και η γεύση της γαμήλιας τούρτας είναι σημαντικά. Όταν ψάχνετε για ένα αρτοποιείο, μη διστάσετε να ζητήσετε δείγματα από τις γεύσεις που θέλετε. Αν δεν το επιτρέπουν, μεταβείτε στο επόμενο κατάστημα.

7. Ελέγξτε τον προϋπολογισμό σας

Το κόστος της γαμήλιας τούρτας εξαρτάται κυρίως από το σχέδιο που θα επιλέξετε. Μάθετε ποιό είναι το budget σας εκ των προτέρων. Ορισμένα καταστήματα ενδέχεται να σας προσφέρουν επίσης δωρεάν παράδοση. Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία έχουν έναν τυπικό αριθμό μερίδων για κάθε τύπο τούρτας. Μάθετε πόσοι καλεσμένοι θα παρευρίσκονταν στο γάμο σας, ώστε να ξέρετε λίγο πολύ πόσα χρήματα θα διαθέσετε για την τούρτα.

8. Πού να τοποθετήσετε την τούρτα

Τα περισσότερα γλυκά ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να λιώσουν κάτω από τη ζέστη του ήλιου. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξήρανση των λουλουδιών και των αρωματικών. Για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα να μαζευτούν μύγες στην τούρτα σας. Απλώς να έχετε πάντα έναν εφεδρικό μέρος όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε την τούρτα σας για να διατηρήσετε την εμφάνιση και τη γεύση της. Μην τοποθετείτε ποτέ τη γαμήλια τούρτα σας κοντά στην πίστα ή όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση. Μπορεί απλά να την δείτε να πέφτει κάτω. Δεν είναι καθόλου όμορφο θέαμα! Επίσης φροντίστε να ελέγξετε τη στιβαρότητα του τραπεζιού που θα την τοποθετήσετε.

Η αγορά γαμήλιας τούρτας είναι απο τις πιο διασκεδαστικές διαδικασίες κατά την οργάνωση ενός γάμου. Θυμηθείτε ότι η τούρτα του γάμου σας πρέπει να είναι ευπαρουσίαστη και να συμπληρώνει το υπέροχο σκηνικό του γάμου σας, αφού οι περισσότερες φωτογραφίες είναι δίπλα σε αυτή.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr