this is the facebook pixelΠώς να διαλέξεις το Τέλειο Παπούτσι για το Γάμο σου | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Μόδα

Πώς να διαλέξεις το Τέλειο Παπούτσι για το Γάμο σου

Η αγορά του κατάλληλου νυφικού παπουτσιού που θα απογειώσει το νυφικό look έχει υψηλή θέση στη μεγάλη λίστα γάμου. Για μερικές νύφες θα λέγαμε ότι είναι η απόλυτη αναζήτηση μόδας, η οποία ίσως και να ανταγωνίζεται αυτή του νυφικού!

EasyWedding

EasyWedding Team

30 Ιουλίου 2022

Πώς να διαλέξεις το Τέλειο Παπούτσι για το Γάμο σου

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Σε κάθε περίπτωση, όποιες και αν είναι οι προτεραιότητες σας, τα νυφικά παπούτσια έχουν να εκπληρώσουν έναν σημαντικό ρόλο. Ναι, σίγουρα πρέπει να σας αρέσουν αλλά πρέπει και να θέλετε να τα φοράτε – για πολλές ώρες, ίσως και 10 συνεχόμενες ώρες (για σκεφτείτε το λίγο)!  Πως αποφασίζεις λοιπόν ποιος τύπος παπουτσιού είναι κατάλληλος για εσένα;

Πώς να διαλέξετε το τέλειο ζευγάρι παπουτσιών γάμου
Πώς να διαλέξετε το Τέλειο Ζευγάρι Παπουτσιών Γάμου

Βρείτε πρώτα τα νυφικό σας

Ακόμα και αν έχετε πέσει πάνω στα νυφικά παπούτσια των ονείρων σας, κρατηθείτε και μην τα αγοράσετε αν δεν έχετε βρει ακόμα το νυφικό σας φόρεμα. (Αν τα έχετε ερωτευτεί βέβαια μπορείτε να τα αγοράσετε «για να βρίσκονται»)! Σίγουρα θέλετε τα παπούτσια του γάμου σας να συμπληρώνουν και να ταιριάζουν με το νυφικό σας σε κάθε πτυχή – από το στυλ, το χρώμα αλλά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Αν διαλέξετε ένα νυφικό κοντό ή με σκίσιμο τα παπούτσια μπορούν  να αποτελέσουν statement – μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, λάμψη, glam, να αναδείξετε την μοντέρνα κομψότητα ή ιδιαιτερότητα σας.  Αν από την άλλη το νυφικό σας είναι μακρύ τα παπούτσια δεν θα φαίνονται ιδιαίτερα.

 

 

Ξεκινήστε την αναζήτηση

Σίγουρα η αγορά του νυφικού αποτελεί την top προτεραιότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήστε παράλληλα την έρευνα για τα διάφορα στυλ νυφικών παπουτσιών, και το διαδίκτυο είναι μια καλή αρχή. Εξάλλου, πολλά καταστήματα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία online σε σχέση με το κατάστημα, άρα με την περιήγηση στο διαδίκτυο αποκτάτε πρόσβαση σε μια ευρύτερη γκάμα παπουτσιών, η οποία σας βοηθά να καταλάβετε ποιες λεπτομέρειες σας αρέσουν και ποιες όχι. Μόλις περιορίσετε την αναζήτηση σας θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε όντως την αγορά των παπουτσιών για το γάμο σας, αφού πρώτα έχετε βρει το νυφικό.

Μην τα αγοράστε πριν τα δοκιμάστε

Αν και η αναζήτηση online είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήστε διάφορα στυλ και να αποκτήσετε μια αίσθηση για το τι σας αρέσει και τι όχι, καλύτερα να αποφύγετε την αγορά παπουτσιών online. Σκεφτείτε ότι είναι ένα ζευγάρι που θα το φοράτε για πολλές πολλές ώρες, επομένως είναι απαραίτητο να τα δοκιμάσετε πρώτα, να δείτε πόσο άνετα είναι και πως μπορείτε να περπατήσετε πάνω σε αυτά. Βέβαια αν η πολιτική επιστροφών είναι φιλική προς τον καταναλωτή δεν έχετε να χάσετε κάτι με το να παραγγείλετε κάποια ζευγάρια και να επιστρέψετε όσα δεν θα σας ταιριάζουν.

Μη φοβηθείτε το χρώμα

Πώς να διαλέξεις το Τέλειο Παπούτσι για το Γάμο σου
Μπλε Νυφικά Παπούτισα Jonathan Scott Studio

Πολλές νύφες αναρωτιούνται αν πρέπει να επιλέξουν λευκά ή χρωματιστά παπούτσια για το γάμο τους. Αυτή η απόφαση, όπως και κάθε άλλη στυλιστική επιλογή για την μεγάλη μέρα, εξαρτάται από την προσωπικότητα της κάθε νύφης. Αν είστε κλασική και παραδοσιακή νύφη το πιθανότερο είναι να σας τραβήξουν  το λευκό, σαμπανιζέ, ιβουάρ και nude τόνοι.

Αν το νυφικό είναι λευκό αποφύγετε τα ιβουάρ παπούτσια και το αντίστροφο.

Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια glam νότα στο νυφικό look σας μπορείτε να επιλέξετε παπούτσια μεταλλικά (χρυσό ή ασημί) ή με αστραφτερές λεπτομέρειες που σίγουρα όταν θα φαίνονται θα αποτελούν το επίκεντρο. Αν πάλι το χρώμα σας ιντριγκάρει μην το φοβηθείτε. 

Σκεφτείτε την τοποθεσία

Όταν αγοράζετε τα νυφικά παπούτσια  πρέπει να λάβετε υπόψη την τοποθεσία που θα γίνει ο γάμος σας, ειδικά αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, παραλία ή γρασίδι. Η τοποθεσία του γάμου θα επηρεάσει κυρίως το ύψος του τακουνιού που πρέπει να φορέσετε. Δυστυχώς το να προσπαθείς να δείχνεις αέρινη και όλο χάρη περπατώντας στην άμμο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να περπατάς στο διάδρομο της εκκλησίας!

Δώστε προτεραιότητα στην άνεση

Πάντα δίνουμε έμφαση στο στυλ, αλλά αν τα πόδια σου υποφέρουν για να απολαύσεις τη μέρα σου πρέπει να τα βγάλεις… ποιο το νόημα να τα έχεις; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σκεφτείτε το ύψος  αλλά και το πάχος του τακουνιού, όσο πιο ψηλό και  λεπτό είναι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Ένα παπούτσι με μεσαίο τακούνι θα σας προσφέρει και άνεση και κομψότητα ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να χορεύετε όλο το βράδυ! Σιγουρευτείτε  επίσης, ότι τα νυφικά παπούτσια έχουν μαλακό πάτο ή ειδικές σόλες που δεν  κουράζουν πολύ τα πόδια. 

Όσο άνετα και αν είναι τα παπούτσια σας η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να αγοράσετε και ένα δεύτερο ζευγάρι για κάθε περίπτωση. Έτσι ακόμα και αν κάτι πάει στραβά  ή κουραστείτε πολύ θα μπορείτε να αλλάξετε σε κάτι ακόμα πιο άνετο. Το καλύτερο θα είναι να διαλέξετε ένα δεύτερο ζευγάρι στο ίδιο ύψος, ούτως ώστε να ταιριάζει με το μήκος του νυφικού, αν όμως δεν μπορείτε… κανένα πρόβλημα διαλέξτε ένα πιο χαμηλό τακούνι ή πλατφόρμες ή και φλατ.

Μην  το αφήνετε για τελευταία στιγμή.

Αν και το καλύτερο να βρείτε πρώτα το νυφικό σας φόρεμα πριν αγοράσετε τα παπούτσια του γάμου, καλό είναι να ξεκινήστε  την έρευνα παράλληλα. Όχι μόνο επειδή θα είναι ευκολότερο να ταιριάξετε τα παπούτσια με το νυφικό σας φόρεμα άλλα κυρίως γιατί θα χρειαστεί να τα έχετε μαζί σας στις πρόβες νυφικού. Είναι απαραίτητο προτού ξεκινήσουν οι όποιες μεταποιήσεις και αλλαγές στο νυφικό σας ο μόδιστρος ή ο ράφτης να γνωρίζει το ακριβές ύψος των γαμήλιων παπουτσιών σας. Έτσι θα προσαρμοστεί τέλεια το μήκος του νυφικού φορέματος με τα παπούτσια σας για μια τέλεια εμφάνιση την ημέρα του γάμου σας!

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr