this is the facebook pixelΠόσα άτομα να καλέσω στο γάμο μου; | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Πόσα άτομα να καλέσω στο γάμο μου;

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του σχεδιασμού του γάμου είναι η οργάνωση της λίστας καλεσμένων. Ακολουθούν 7 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την σωστή απόφαση.

EasyWedding

EasyWedding Team

20 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσα άτομα να καλέσω στο γάμο μου;

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Στον προγραμματισμό ενός γάμου υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι απλώς πιο διασκεδαστικά από άλλα. Οι δοκιμές γαμήλιας τούρτας; Τέλειο! Η επιλογή του χώρου δεξίωσης; Υπέροχο! Η οργάνωση της λίστας καλεσμένων; Ίσως είναι το πιο αγχωτικό μέρος του προγραμματισμού. Σε κάθε περίπτωση, είτε επιθυμείτε ανοιχτό γάμο είτε κλειστό είτε κάτι στο ενδιάμεσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ακολουθούν, λοιπόν, 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιμεληθείτε τη λίστα καλεσμένων του γάμου σας. Ας αρχίσουμε.

1. Σκεφτείτε το budget σας

Ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι φυσικά το budget του γάμου σας. Το πόσα χρήματα έχετε στη διάθεση σας για τη μεγάλη μέρα θα επηρεάσει άμεσα των αριθμό των καλεσμένων σας. Όσα περισσότερα, λοιπόν, τα άτομα που θα καλέσετε τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα με το σύντροφο σας και να αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε για τον γάμο σας συμπεριλαμβανομένης και της όποιας οικονομικής συνεισφοράς των οικογενειών σας. Αφού λοιπόν έχετε καταλήξει στο budget του γάμου σας θα είναι ευκολότερο να αποφασίσετε το κατά πόσο το νούμερο αυτό ταιριάζει με το χώρο που σας ενδιαφέρει και με την κατά κεφαλή τιμή που υπολογίζετε.

2. Σκεφτείτε το χώρο του γάμου σας

Ανεξάρτητα από το που παντρεύεστε, το πιθανότερο είναι ότι ο χώρος σας θα έχει κάποιο όριο χωρητικότητας. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό ο αριθμός των καλεσμένων σας να μην ξεπερνάει τη χωρητικότητα του χώρου του γάμου σας. Οι περισσότεροι χώροι δεξιώσεων έχουν ελάχιστο και μέγιστο πλήθος ατόμων ή για να το θέσουμε διαφορετικά θα χρειαστεί να γνωρίζουν των αριθμό των καλεσμένων σας και αυτός ο αριθμός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια τους. Και αυτό φυσικά πάει χεράκι – χεράκι με το budget σας.

3. Σκεφτείτε το vibe που θέλετε

Σκεφτείτε λίγο του γάμους στους οποίους έχετε παρευρεθεί κατά τα παρελθόν. Ένας ανοιχτός γάμος με πολλού καλεσμένους δεν έχει διαφορετικό vibe από έναν κλειστό γάμο; Αφιερώστε χρόνο και φανταστείτε πως μοιάζει ο γάμος των ονείρων σας και ο αριθμός των καλεσμένων σας θα ξεδιπλωθεί από εκεί. Το να ρωτάς πόσα άτομα πρέπει να προσκαλέσω στο γάμο και πόσα άτομα ΘΕΛΩ να είναι στο γάμο μου είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Επικεντρωθείτε στο τελευταίο!

4. Δημιουργήστε μια αρχική λίστα μαζί με τον σύντροφό σας

Δημιουργήστε από κοινού με τον σύντροφο σας μια αριθμημένη λίστα με όλα τα άτομα που θα θέλατε οπωσδήποτε να παρευρεθούν στο γάμο σας  (Α  λίστα). Πρόκειται για τα άτομα εκείνα που είναι εξαιρετικά κοντά σας, όπως μέλη της οικογένειας και στενοί φίλοι. Αν για κάποιους δεν είστε σίγουροι βάλτε τους σε μια ξεχωριστή λίστα (Β- λίστα) και σε επόμενο στάδιο θα αποφασίσετε αν όντως θέλετε να τους καλέσετε ή όχι. Η λίστα B έχει τα ονόματα εκείνων που θα θέλατε να είναι παρόντες στο γάμο σας, αλλά και πάλι η παρουσία τους δεν είναι απολύτως κρίσιμη, όπως οι συνάδελφοι ή μακρινοί συγγενείς. Κοιτώντας μετά τους αριθμούς, συνδυαστικά με το budget σας, θα είναι ευκολότερο να ορίσετε τις προτεραιότητες σας.

5. Σκεφτείτε ότι  μάλλον δεν θα εμφανιστούν όλοι

Ένα άλλο hack για να αποφασίσετε πόσα άτομα να προσκαλέσετε στο γάμο σας είναι να σκεφτείτε πόσοι από αυτούς θα όντως θα εμφανιστούν. Στατιστικά, το μέσο ποσοστό των καλεσμένων σε γάμο που όντως παρευρίσκονται κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 75% και 80%. Έτσι αν καλέσετε 100 άτομα στο γάμο σας, για παράδειγμα, μπορείτε να υπολογίσετε ότι θα έρθουν 75 με 80 άτομα. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως να σκεφτείτε να μεγαλώσετε τη λίστα καλεσμένων κατά 10% γνωρίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα παρευρεθούν όλοι. Φυσικά καλό είναι να μην το παρακάνετε χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο σε περίπτωση που σχεδόν όλοι οι προσκεκλημένοι σας απαντήσουν «Ναι».

6. Αποφασίστε για τα παιδιά και plus-ones

Όταν αποφασίζετε πόσα άτομα θα καλέσετε λάβετε υπόψη ότι κάποιες φορές και οι καλεσμένοι σας θα θέλουν να έχουν κάποιον μαζί τους, είτε τον σύντροφο ή τα παιδιά τους. Αν και δεν είστε υποχρεωμένοι να προσφέρετε σε κάθε καλεσμένο σας και έναν plus-one, παραδοσιακά στην περίπτωση των συζύγων, των αρραβωνιαστικών και των συντρόφων που μένουν μαζί η πρόσκληση επεκτείνεται αυτόματα.

Τώρα αν επιθυμείτε να υπάρχουν παιδιά την ημέρα του γάμου σας είναι ξεκάθαρα δική σας επιλογή. Αποφασίστε, λοιπόν, αν θέλετε στο γάμο και τη δεξίωση μικρού καλεσμένους ή όχι και στηρίξτε την απόφαση σας, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Και αυτό φυσικά σημαίνει, χωρίς καμία εξαίρεση.

7. Ποιος έχει τον τελικό λόγο;

Ok αυτό είναι λιγάκι δύσκολο και δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Είναι ωραίο να νομίζετε ότι η απόφαση για το ποιος θα είναι καλεσμένος αφορά αποκλειστικά εσάς, αλλά αυτό ισχύει κυρίως όταν πληρώνετε εσείς αποκλειστικά για το γάμο και δεν σας ενδιαφέρει τι θα πει ο καθένας. Αν όμως συνεισφέρουν οικονομικά και οι γονείς σας το πιθανότερο είναι να έχουν και αυτοί τη γνώμη τους για το ποιους θέλουν να καλέσετε. Για αυτό η πιο safe επιλογή είναι να αποφασίσετε σε έναν αριθμό τον οποίο θα μοιράσετε στα ίσα και στις δύο οικογένειες.

Στην τελική όλοι θα έχουν την άποψη τους (για όλα!), αλλά μόνο εσείς και ο σύντροφος σας θα αναπολείτε την ημέρα του γάμου σας και θα σκέφτεστε ποιος ήταν και ποιος όχι μαζί σας. Οπότε όταν η οργάνωση της λίστας γίνεται δύσκολη σκεφτείτε ποιος είναι σημαντικός για εσάς και ακολουθήστε το ένστικτο σας!

Μέσα από την εφαρμογή του easywedding.gr  μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα την λίστα των καλεσμένων σας, να οργανώσετε τα τραπέζια και να παρακολουθείτε τις απαντήσεις των προσκεκλημένων σας, ώστε να μην χάνετε την μπάλα σε περίπτωση ακύρωσης!

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr