this is the facebook pixelTips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Υγεία Και Ομορφιά

Tips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου

Το άγχος την ημέρα του γάμου είναι απολύτως φυσιολογικό και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να το μετριάσετε.

EasyWedding

EasyWedding Team

16 Νοεμβρίου 2022

Tips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Η ημέρα του γάμου είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής σας, είναι όμως και μια μέρα που συνδέεται με αρκετό στρες και νεύρα, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλα όσα λεπτομερώς προγραμματίζατε όλο αυτό το διάστημα ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν. Το γεγονός πως οι καλεσμένοι σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα βρίσκονται εκεί ίσως να σας αγχώνει ακόμα περισσότερο αφού είμαστε σίγουροι πως θέλετε να περάσουν όμορφα και να νιώσουν ευπρόσδεκτοι. Και πάνω απ’όλα υπάρχει και το προφανές, παντρεύεστε (!), θα δεθείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας με τον άνθρωπο σας. 

Ψυχραιμία, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε το άγχος της μεγάλης ημέρας.

Πριν την ημέρα του γάμου

Tips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου
Photo by: 2p weddings

Οργανωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο

Τόσο οι νύφες όσο και οι γαμπροί αισθάνονται άγχος κατά την οργάνωση γάμου. Η όλη εμφάνιση του γάμου, η εμπειρία των καλεσμένων και το πως θα συνδυαστούν όλα μαζί μπορούν να  γίνουν αγχωτικά, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για άτομα που αγαπάμε. Για να μετριαστεί, λοιπόν, αυτό το άγχος, σχεδιάστε όσο το δυνατόν περισσότερα εκ των προτέρων, ετοιμάστε μια checklist, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι όλα είναι ρυθμισμένα και οργανωμένα αρκετά πριν τον γάμο. Όταν οριστεί η ημερομηνία ξεκινά και η οργάνωση του γάμου!

Μιλήστε στους δικούς ανθρώπους για τις προσδοκίες σας  

Αυτή η συμβουλή, έχει να κάνει με τη δυναμική της κάθε οικογένειας. Για παράδειγμα μπορεί να ανησυχείτε για το πως θα συμπεριφερθεί ένα μέλος της οικογένειας, ειδικά ένας γονιός ή αδερφός/η την ημέρα του γάμου. Για να απαλλαγείτε από αυτό το άγχος, μιλήστε στα μέλη της οικογένειας σας λίγες βδομάδες πριν το γάμο σας, και ενημερώστε τους τι ακριβώς θέλετε να κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θέλετε να φροντίζουν τους καλεσμένους του γάμου σας στην είσοδο ή θέλετε να είναι δίπλα σας;

Περάστε χρόνο με τον σύντροφο σας

Οι μέρες πριν το γάμο μπορεί να γίνουν σίγουρα ταραχώδεις. Τελευταίες λεπτομέρειες που πρέπει να τακτοποιηθούν, άτομα από μακριά που πρέπει να συναντήσετε και πολλά άλλα. Είναι πολύ σημαντικό, μέσα σε όλο τον πανικό που επικρατεί εκείνες τις μέρες να βρείτε να χρόνο, λίγες ώρες κάθε μέρα, να περάσετε χρόνο σαν ζευγάρι. Έτσι θα θυμηθείτε τον βασικό λόγο που γίνονται όλα αυτά: ερωτευτήκατε και θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί! Με αυτή την οπτική θα καταλάβετε ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Το πρωί του γάμου

Tips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου
Photo by: Konstantinos Besios Visuals

Μην παραλείψετε το πρωινό

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πολλά ζευγάρια ξεχνούν να φάνε το πρωί του γάμου τους. Μην παραλείπετε αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα. Ένα υγιεινό πρωινό θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά για να περάσετε αυτήν την έντονη ημέρα τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Φροντίστε να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες μακροθρεπτικων συστατικών (υδατάνθρακες, λιπαρά, πρωτεΐνες). Ένα φρούτο ή φυσικό χυμό, ένα γιαούρτι με δημητριακά, φρυγανιές με φυστικοβούτυρο, ένα τοστ ή αυγό θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για την ημέρα εκείνη. 

Ασκηθείτε 

Η άσκηση είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος μείωσης του στρες και του άγχους. Εάν είστε κάποιος που αισθάνεται καλύτερα μετά την άσκηση, μην παραλείψετε αυτή τη δραστηριότητα την ημέρα του γάμου σας. Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι για έντονη άσκηση, πηγαίνετε για μια γρήγορη βόλτα ή κάντε γιόγκα. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι το πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χειριστείτε καλύτερα οτιδήποτε προκύψει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας 

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να περάσετε την ημέρα σας με τους ανθρώπους που πραγματικά θέλετε να βρίσκονται κοντά σας. Ίσως σας φανεί ατελείωτη εκείνη η ημέρα όποτε καλύτερα να την περάσετε πίνοντας καφέ με ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Αν νιώθετε αγχωμένοι για κάτι συγκεκριμένο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί τους. Είναι εκεί για εσάς και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ηρεμία σας 

Κατά τη διάρκεια του γάμου 

Tips για την αντιμετώπιση του άγχους την ημέρα του γάμου
Photo by:Studio EV

Εμπιστευτείτε τον/την κουμπάρο/α σας και τον διοργανωτή γάμου 

Μπορεί να προκύψουν διάφορες τελευταίες λεπτομέρειες και ερωτήματα που χρειάζονται προσοχή την ημέρα του γάμου σας, αλλά να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό. Έχετε μια ολόκληρη ομάδα από πίσω σας να σας υποστηρίζει και να διώξει κάθε περιττό άγχος, είτε ο wedding planner του γάμου σας είτε φίλοι ή οικογένεια στο σε ρόλο συντονιστή. Όποτε αν προκύψει κάποια απορία, μη διστάσετε να την παραπέμψετε στον wedding planner σας ή στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε. 

Βαθιές ανάσες 

Οι βαθιές αναπνοές δεν είναι χαζή συμβουλή. Είναι κάτι που πραγματικά βοηθάει στο να μετριάσετε το άγχος σας. Μια βαθιά αναπνοή, αυξάνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας, η οποία ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και δημιουργείτε ένα αίσθημα ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας αρχίζει να νιώθει πιο χαλαρός, το στρες, άγχος και νευρικότητα μειώνονται. Αν λοιπόν νιώσετε αγχωμένοι αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να πάρετε βαθιές αναπνοές και θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.

Εστιάστε στον σύντροφο σας 

Υπάρχουν πράγματα που ίσως πάνε και λάθος την ημέρα του γάμου σας. Τα λουλούδια που επιλέξατε στη διακόσμηση μπορεί να μην έχουν ακριβώς το χρώμα που θα θέλατε ή κάποιος συγγενής μπορεί να κάνει κάποιο άβολο σχόλιο που σας αγχώσει ή σας χαλάσει τη διάθεση. Προσπαθήστε να μη δώσετε σημασία σε κάτι από αυτά και εστιάστε μόνο στην αγάπη για τον σύντροφο σας. Στην τελική όλο αυτό γίνεται επειδή παντρεύεστε, όχι επειδή  θέλατε να διοργανώσετε απλά ένα μεγάλο πάρτι. Κοιτάξτε τον σύντροφο σας στα μάτια και απολαύστε την στιγμή γιατί είναι μονάχα δίκη σας!

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr