this is the facebook pixel10 Συμβουλές για την Οργάνωση των Θέσεων των Καλεσμένων σας | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

10 Συμβουλές για την Οργάνωση των Θέσεων των Καλεσμένων σας

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα ξεφορτωθείτε το άγχος του προγραμματισμού του πλάνου θέσεων για τη γαμήλια δεξίωση.

EasyWedding

EasyWedding Team

4 Οκτωβρίου 2022

10 Συμβουλές για την Οργάνωση των Θέσεων των Καλεσμένων σας

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Πρώτα απ όλα, σκεφτείτε, αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία να να φτιάξετε ένα πλάνο θέσεων για τους καλεσμένους σας; Λοιπόν, εκτός και αν όλοι οι καλεσμένοι σας γνωρίζονται μεταξύ τους εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι καλεσμένοι σας (και ειδικά οι σόλο καλεσμένοι) να στέκονται αδέξια όρθιοι προσπαθώντας να βρουν μια θέση. Παρόλο που χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά η δημιουργία του πλάνου θέσεων θα εξασφαλίσει ότι όλα τα τραπέζια θα είναι γεμάτα και η δεξίωση θα κυλήσει ομαλά.

Στην αρχή θα σας φανεί δύσκολο, το καταλαβαίνουμε, αλλά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές η οργάνωση του πλάνου θέσεων μπορεί να γίνει διασκεδαστική. Ας ξεκινήσουμε!

1. Διαλέξτε σχήμα τραπεζιών

Πολύ πιθανό να μην το σκεφτήκατε καν αλλά είναι πολύ σημαντικό. Προτού, λοιπόν ξεκινήσετε με να σχεδιάζετε τις θέσεις των καλεσμένων, είναι απαραίτητο να έχετε αποφασίσει για τα τραπέζια. Το μέγεθος και το σχήμα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το πόσα άτομα μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε στρογγυλό, ορθογώνιο, οβάλ ή  τετράγωνο τραπέζι ανάλογα με τη διάταξη του χώρου δεξίωσης. Το κάθε σχήμα έχει και τα πλεονεκτήματα του. Για παράδειγμα τα ορθογώνια τραπέζια έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα καθισμάτων, και οι καλεσμένοι σας θα μπορούν ευκολότερα να μιλήσουν με όσους κάθονται  απέναντι τους. Απ’ την άλλη τα στρογγυλά τραπέζια, αποτελούν μια πιο παραδοσιακή επιλογή και προσφέρουν στους καλεσμένους σας περισσότερη άνεση κινήσεων. Αφού αποφασίσετε ποια τραπέζια προτιμάτε ήρθε η ώρα να τα γεμίσετε με καλεσμένους οργανώνοντας το seating chart.

10 Συμβουλές για την Οργάνωση των Θέσεων των Καλεσμένων σας
Photo by: Nouvelle events 

2. Κατηγοριοποίηση καλεσμένων σε ομάδες

Αφού έχει οριστικοποιηθεί ποιος θα έρθει στο γάμο σας, το πρώτο βήμα είναι να χωρίσετε τους καλεσμένους σας σε ομάδες ανάλογα με τη σχέση τους με εσάς και τον σύντροφο σας, για παράδειγμα, μέλη οικογένειας, φίλοι από το σχολείο, φίλοι από το πανεπιστήμιο, φίλοι από τη δουλειά κλπ.. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να τους βάλετε να καθίσουν σαν γκρουπ, αλλά θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα για το ποιος γνωρίζει ποιον, ποιος τα πάει καλά με ποιον. Μην ξεχάσετε να συνυπολoγίσετε τυχόν plus-ones. Μπορείτε επίσης, να λάβετε υπόψη και την ηλικία, τα ενδιαφέροντα των καλεσμένων σας. Γενικά προσπαθήστε να κάνετε τους πάντες να νιώσουν άνετα προσφέροντας τους ένα μείγμα οικείων και νέων προσώπων στο τραπέζι. Και φυσικά να είστε διακριτικοί, αποφύγετε να βάλετε στο ίδιο τραπέζι άτομα που έχουν μια ιστορία που θα ήθελαν να ξεχάσουν!

3. Αποφασίστε που θα κάτσουν οι γονείς σας

Παραδοσιακά οι γονείς του ζευγαριού κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τα αδέρφια σας. Αυτό δίνει τους δίνει την ευκαιρία να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και να απολαύσουν την ξεχωριστή σας μέρα. Σίγουρα, όλοι οι καλεσμένοι σας θα είναι ενθουσιασμένοι που είναι εκεί και γιορτάζουν μαζί σας, αλλά κανείς δεν θα είναι τόσο χαρούμενος όσοι οι γονείς σας! Ευκαιρία, λοιπόν, να μοιραστούν τη χαρά μαζί. 

Φυσικά, τα πράγμα περιπλέκονται λιγάκι όταν έχετε να κάνετε με χωρισμένους γονείς (ή άλλες πιο περίπλοκες οικογενειακές καταστάσεις). Εάν τα πράγματα είναι τεταμένα μεταξύ ορισμένων βασικών ατόμων σκεφτείτε να έχετε δύο τραπέζια, εξίσου κοντά σε εσάς, και τοποθετήστε τον καθένα σε ένα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα νιώθει άβολα και απομονωμένος. Σε κάθε περίπτωση αν δεν είστε σίγουροι, προτού πάρετε την τελική απόφαση, καλό είναι το συζητήστε μαζί τους.

4. Ζητήστε τη βοήθεια των γονιών σας για τις θέσεις των στενών τους φίλων

Εάν δεν έχετε ιδέα που να βάλετε τους στενούς φίλους των γονιών σας, καλύτερα να ρωτήσετε τη μητέρα και την πεθερά σας για να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε αυτά τα τραπέζια. Γενικά, είναι αρκετά χρήσιμο να εμπλέκετε τους γονείς σας σε αυτή τη διαδικασία. Παραδείγματος χάρη, αν υπάρχει χώρος στο οικογενειακό τραπέζι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν τη γνώμη τους για το ποιον θέλουν, στενό φίλο ή μέλος της ευρύτερης οικογένειας, να καθίσει μαζί τους. Και αν υπάρχει και άλλο τραπέζι με φίλους και οικογένεια, ίσως θέλουν να βοηθήσουν στην επιλογή αυτών των καλεσμένων.

5. Φροντίστε οι φίλοι σας να κάθονται κοντά σας

Την ημέρα του γάμου σας θέλετε να είστε περιτρυγιρισμένοι από τους αγαπημένους σας φίλους και ένας ωραίος τρόπος τους δείξετε πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους είναι τα βάλετε σε τραπέζι πολύ κοντά στο δικό σας. Οι καλοί σας φίλοι μαζί με τα plus-ones τους παραδοσιακά κάθονται στα τρίτο καλύτερο τραπέζι της δεξίωσης, μετά το νυφικό τραπέζι και το τραπεζι των γονιών σας. Φυσικά μην ξεχάσετε το τραπέζι τους να είναι κοντά στην πίστα!

6. Όχι τραπέζι μόνο με singles

Αν θέλετε εδώ και καιρό να γνωρίσετε την ξαδέρφη σας με τον συνάδελφο σας, μπορείτε διακριτικά να τους βάλετε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Αποφύγετε όμως να δημιουργήσετε ένα τραπέζι μόνο με singles στη γαμήλια δεξίωση, γιατί μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους σας. Αντίστοιχα, μην βάλετε έναν ελεύθερο φίλο σας σε ένα τραπέζι γεμάτο με παντρεμένα ζευγάρια. Χρησιμοποιείστε την κρίση σας και μην ξεχνάτε ότι το πλάνο των θέσεων στο γάμο σας χαρίζει μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε και να ταιριάξετε φίλους και των των δύο σας και ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει! Γενικότερα, συμβολή μας είναι να παροτρύνετε τους καλεσμένους σας να γνωριστούν μεταξύ τους, mix and mingle!

7.Σκεφτείτε ένα τραπέζι μόνο για παιδιά

Γενικά τα παιδία νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν βρίσκονται με άλλα παιδιά, γι’ αυτό αν έχετε αποφασίσει ότι στο γάμο σας θα παρευρεθούν παιδιά, μπορείτε να τα βάλετε να καθίσουν όλα μαζί σε ένα τραπέζι. Μπορείτε να έχετε σχεδιάσει ορισμένες δραστηριότητες ή χειροτεχνίες που θα τα κρατήσουν απασχολημένα και έτσι θα μπορούν να διασκεδάσουν περισσότερο οι γονείς τους. Πάντως όσο δελεαστικό και αν είναι μην βάλετε το τραπέζι των παιδιών στη γωνία, πολύ μακριά από τους γονείς τους γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο, αν δεν έχουν οπτική επαφή με αυτούς ,να είναι ανήσυχα.

8. Σκεφτείτε το χώρο της δεξίωσης και τους καλεσμένους σας

Είναι λογικό να κολλήσετε κατα τον σχεδιασμό, αλλά μην ξεχάσετε να δώσετε τις καλύτερες θέσεις στους VIPs καλεσμένους σας για να έχουν καθαρή εικόνα του πάρτυ και για να μπορούν να σηκωθούν να χορέψουν μαζί σας. Επίσης, λάβετε υπόψη τυχόν καλεσμένους με ειδικές ανάγκες.  Οι καλεσμένοι σας σε αναπηρικά καροτσάκια ή αυτοί που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια στην κίνηση πρέπει να κάθονται σε τραπέζια στα οποία θα υπάρχει αρκετός χώρος να μετακινηθούν όπως χρειάζεται. Ακόμα είναι καλή ιδέα οι ηλικιωμένοι να καθίσουν λίγο πιο μακριά από την μπάντα ή τον Dj  και τα ηχεία.

9.  Go digital

10 Συμβουλές για την Οργάνωση των Θέσεων των Καλεσμένων σας
Φτιάξε και εσύ το πλάνο σου δωρεάν στο easywedding.gr 

Στο easywedding.gr είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσετε διαδικτυακά το πλάνο θέσεων για το γάμο σας. Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε τραπέζια, κάτι που κάνει πολύ απλή τη διάταξη και την αναδιάταξη του χώρου ανάλογα με τυχόν αλλαγές στον αριθμό των καλεσμένων σας. Ακόμα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα πρότυπα και να δοκιμάσετε διαφορετικά σχήματα τραπεζιών. Αυτό που κάνει τον σχεδιασμό των θέσεων ακόμα πιο εύκολο είναι ότι από το ίδιο εργαλείο του easywedding.gr μπορείτε ταυτόχρονα να παρακολουθείτε τις θετικές απαντήσεις των καλεσμένων σας και να τους τοποθετείτε σε ομάδες ανάλογα με τη σχέση που έχουν με εσάς και τον σύντροφο σας. Μόλις οριστικοποιηθεί το πλάνο σας μπορείτε πολύ εύκολα να κατεβάσετε το αρχείο, να το εκτυπώσετε και να το μοιραστείτε με το κέντρο δεξίωσης.

10. Αποφασίστε αν θα δώσετε συγκεκριμένες θέσεις ή τραπέζι στους καλεσμένους σας

Αντί να δώσετε στους καλεσμένους σας συγκεκριμένες θέσεις σας φαίνεται βουνό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην τους τοποθετήσετε σε συγκεκριμένες θέσεις αλλά σε συγκεκριμένα τραπέζια. Με αυτό τον τρόπο οι καλεσμένοι σας θα έχουν μια κατεύθυνση αλλά ταυτόχρονα θα μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους τη θέση τους, Σε κάθε περίπτωση, και αυτή την επιλογή κανένας τους δεν θα ψάχνει να βρει θέση πριν κάνετε τη μεγάλη σας είσοδο. Απλώς και στις δύο περιπτώσεις σκεφτείτε ποια άτομα θα βάλετε σε κάθε τραπέζι, ώστε όλοι θα έχουν κάποιον να μιλήσουν και θα περάσουν μια όμορφη βραδιά.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr