this is the facebook pixelBachelorette Party Trends για το 2022 | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Parties & Bachelor

Bachelorette Party Trends για το 2022

Οι γάμοι επέστρεψαν και μαζί τους επέστρεψε και ένα άλλο προγαμήλιο γεγονός: τα bachelorette party.

EasyWedding

EasyWedding Team

9 Φεβρουαρίου 2022

Bachelorette Party Trends για το 2022

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Μόνο την τελευταία δεκαετία,το bachelor party έχει εξελιχθεί από μονοήμερη έξοδος σε πολυήμερη υπόθεση. Τα δεδομένα για το 2022 δείχνουν ότι το bachelorette party αντιμετωπίζεται ως μια απόδραση πριν από τη μεγάλη μέρα. 

Η εκδήλωση δεν διαρκεί μόνο πολλές ημέρες, αλλά συχνά συνοδεύεται από ειδικό εξοπλισμό, γλυκές εκπλήξεις και πολλές δραστηριότητες. Η κουμπάρα συνήθως θα αναλάβει τις λεπτομέρειες προγραμματισμού για το bachelorette party, αλλά ακόμη περισσότεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας συμμετέχουν στη διαδικασία σχεδιασμού. Ακολουθούν οι κορυφαίες ιδέες και τάσεις. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε το καλύτερο bachelorette party, συμπεριλαμβανομένων νέων ιδεών και σύγχρονων τάσεων.

Η νέα επίσημη σεζόν Bachelorette είναι...

Η άνοιξη ήταν προηγουμένως η πιο δημοφιλής εποχή για bachelorette party, αλλά τα δεδομένα μας αντικατοπτρίζουν μια μεγάλη αλλαγή σχετικά με το πότε συνήθως λαμβάνουν χώρα αυτές οι προγαμιαίες εκδηλώσεις. Θυμίζοντας τις μέρες του σχολείου όπου οι καλοκαιρινές διακοπές ήταν ένα αναμενόμενο παράθυρο ανάπαυσης, η πιο δημοφιλής σεζόν του bachelorette party είναι τώρα το καλοκαίρι, με την περίοδο αιχμής να πέφτει μεταξύ των μηνών Ιουνίου έως Αυγούστου. Με τη νέα σεζόν έρχονται πρόσθετες αναδυόμενες τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων διαμονών και της υψηλότερης μέσης δαπάνης. Αυτό το μοτίβο έχει επίσης να κάνει με την εποχή του γάμου, καθώς περίπου το 60% όλων των bachelorette parties γίνονται πλέον ένα μήνα από τον γάμο.

Η μέση χρονική διάρκεια έχει παραταθεί

Η παράδοση των bachelor parties να γίνονται μία μέρα πριν τον γάμο ευτυχώς έχει τελειώσει. Το να προσπαθούν οι besties για έναν γάμο μετά από μια θορυβώδη βραδιά είναι ένα πραγματικό λείψανο των δεκαετιών του '00 και του '10. Η συντριπτική πλειονότητα των bachelor είναι πλέον ολονύχτιες εκδηλώσεις με το 97% όλων των ομάδων να επιλέγουν να νοικιάσουν σπίτια ή σουίτες ξενοδοχείων για μια απόδραση.

Αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί δραματικά από το 2019, που σημαίνει ότι τώρα τα party δεν είναι υποθέσεις μίας νύχτας. Επομένως, ο μέσος όρος του χρόνου έχει αυξηθεί και τα bachelorette είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερα, με μέσο όρο τρεις ημέρες. Ο χρόνος εξαρτάται από τη μέλλουσα νύφη, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται μήνες πριν από την πραγματική ημερομηνία του γάμου, καθώς η περίοδος ανάρρωσης είναι απαραίτητη.

Ο προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος

Το 2019, περίπου ένας στους πέντε ξόδεψε περίπου 800 (ή περισσότερα) για το bachelorette party. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι ένας στους δύο συμμετέχοντες είναι πλέον πρόθυμος να ξοδέψει σχεδόν 1.000 € ή περισσότερα σε μια επερχόμενη εκδήλωση bachelorette.

Οι πτήσεις απογειώνονται

Τα περισσότερα bachelor parties ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, αν και ο αριθμός των παρευρισκομένων που ταξιδεύουν τώρα σε έναν προορισμό με αεροπλάνο έχει αυξηθεί. Σχεδόν ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες στο bachelorette party ταξιδεύει τώρα με αεροπλάνο. Ο λόγος είναι απλός: τα ταξίδια είναι μια πολυπόθητη πολυτέλεια για πολλούς, αφού έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω του COVID και τα bachelorette προορισμού γίνονται ο κανόνας. Οι καλύτεροι φίλοι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα από όσα θα έκαναν συνήθως στο παρελθόν: δύο στους τρεις, στην πραγματικότητα, απάντησαν «ναι» στο να ξοδέψουν περισσότερα.

Οι ενοικιάσεις είναι δημοφιλείς

Bachelorette Party Trends για το 2022
Bachelorette - easywedding.gr

Η κράτηση κατοικιών σε πολυτελεις προορισμούς για bachelor party είναι μοντέρνα και μια από τις  προτιμώμενες ανέσεις είναι οι πισίνα. Ενώ τα δωμάτια ξενοδοχείου εξακολουθούν να παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή (53% των party κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο ή θέρετρο all-inclusive), τα ενοικιαζόμενα σπίτια όπως το Airbnb έχουν αυξηθεί κατά 7% σε δημοτικότητα από το 2019. Ο μέσος αριθμός επισκεπτών είναι περίπου 10 αγαπημένα πρόσωπα.

Τα δρομολόγια είναι ακόμα πιο γεμάτα

Όπως ήταν αναμενόμενο: οι κρατήσεις απαιτούνται πολύ εκ των προτέρων στα περισσότερα καταστήματα, ενώ ακόμη και τα θέματα για bachelor party επιλέγονται προσεκτικά εκ των προτέρων. Αυτό που είναι όμως πιο ενδιαφέρον είναι ο μέσος αριθμός δραστηριοτήτων καθ' όλη τη διάρκεια μιας απόδρασης. Ο συνολικός αριθμός των δραστηριοτήτων του bachelorette party είναι πλέον έξι, από τέσσερις το 2019.

Οι βασικές επιλογές περιλαμβάνουν διασκεδαστικά παιχνίδια bachelorette party, δείπνα και ποτά έξω, χορό σε κλαμπ, καθώς και ημέρες σπα με μασάζ και μανικιούρ. Το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων, ωστόσο, επιλέγει τώρα ποτά brunch (γεια σας, μιμόζες!), ημέρες στην παραλία και party δίπλα στην πισίνα. Πιθανότατα επειδή τα περισσότερα party λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι, οι φίλες σας θα εκτιμήσουν οτιδήποτε περιλαμβάνει πισίνα ή κλιματισμό. Για να δημιουργήσετε ένα ακόμη πιο μοναδικό πρόγραμμα πέρα ​​από τα τυπικά παιχνίδια ποτού, σκεφτείτε να οργανώσετε ένα party εσωρούχων, να οργανώσετε δραστηριότητες DIY, να σχεδιάσετε ένα κομψό πικνίκ ή να κάνετε κράτηση για μαθήματα μαγειρικής με έναν επαγγελματία σεφ.

Η λήψη εφαρμογών το κάνει εύκολο

Α, το Διαδίκτυο. Με τα πρόσθετα έξοδα κατά την διάρκεια συν το κόστος ταξιδιού, οι εφαρμογές παρακολούθησης προϋπολογισμού και κατανομής κόστους είναι η πιο βολική μορφή κατανομής των σχετικών εξόδων. Τα πάντα, από την έμπνευση μέχρι την κράτηση ταξιδιού γίνονται μέσω εφαρμογών ομαδικού σχεδιασμού ταξιδιού και οι δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις προϋπολογισμού χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά.

Τα Νησιωτικά Bachelorettes είναι trend

Bachelorette Party Trends για το 2022
Bachelorette - easywedding.gr

Η πλειονότητα των bachelor γίνονται στην Ηπειροτική Ελλάδα , ωστόσο έχουν αυξηθεί τα νησιώτικα bachelor party. Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, έχουμε δει μια αύξηση σε ομάδες που αναζητούν προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Στην πραγματικότητα, μόνο το 7% περίπου των γκρουπ ακολούθησε την νησιωτική διαδρομή το 2019, σε αντίθεση με το 13% των party του 2021. Ποιος δεν θέλει να απολαύσει τις δραστηριότητες μπροστά στην θάλασσα και τα απεριόριστα κοκτέιλ piña colada;

Οι λιχουδιές και τα δώρα είναι απαραίτητα

Φανταστείτε μια μέρα γεμάτη σαντιγύ με σαμπάνια-πόνγκ και να επιστρέψετε στο σπίτι για νόστιμα γλυκίσματα. Οι ομάδες σχεδιάζουν τώρα εκ των προτέρων να παρουσιάσουν μια «στιγμή έκπληξη» για τη νύφη, και αυτό σημαίνει ένα ομαδικό δώρο και  τούρτα ή την αγαπημένη της λιχουδιά, όλα αποτελούν ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από τον προγραμματισμό του γάμου. Ενώ αναμένονται γλυκά την ημέρα του γάμου ή σε party γενεθλίων, οι λιχουδιές bachelorette έγιναν γρήγορα βασικό στοιχείο. Εταιρείες αποστέλλουν σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουν ομάδες καλύτερων φίλων να κάνουν τη γιορτή λίγο πιο γλυκιά. Τέλος, πολλές ομάδες σχεδιάζουν ένα δώρο για τη νύφη, είτε πρόκειται για κάτι εκτός της λίστας δώρων του γάμου της, το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα, είτε για εσώρουχα για το μήνα του μέλιτος (άλλη μια επικροτούμενη επιλογή).

Τα Custom Swag και Goodies είναι στάνταρ

Tα bachelorette party απαιτούν πλέον πρόσθετα προσαρμοσμένο "εξοπλισμό" όπως μαγιό και μπλουζάκια. Οι millennials και το Gen Z θέλουν να ξεχωρίζουν και επιλέγουν εξατομικευμένες λύσεις. Οι περισσότερες ομάδες δίνουν πρώτα τον τόνο του party στέλνοντας προσκλήσεις για bachelor. Οι ομάδες παραγγέλνουν επίσης μαγιό με θέμα, μπλουζάκια με στάμπες που γράφουν "φυλή της νύφης" και άλλα αναμνηστικά που έχουν προκαθοριστεί για την εκδήλωση. Πόντοι μπόνους για όσους σχεδιάζουν εκ των προτέρων ένα στόλο από στρώματα πισίνας για τέλειες φωτογραφίες.

Πάνω από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το επερχόμενο bachelorette party τους θα περιλαμβάνει ειδικά ρούχα για την περίσταση, όπως εξοπλισμό και μπομπονιέρες για bachelor.Υπάρχουν πολλοί  ιστότοποι για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τις δραστηριότητες του bachelor party (όπως party ύπνου και κυνήγι οδοκαθαριστών).

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr