this is the facebook pixelΓάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Γάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε

Κάθε ζευγάρι αξίζει έναν γάμο που να αντιπροσωπεύει την ιστορία αγάπης και τις φιλοδοξίες του, και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η μείωση του κόστους του γάμου θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τη μαγεία της ξεχωριστής σας ημέρας.

EasyWedding

EasyWedding Team

24 Ιουλίου 2023

Γάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Φανταστείτε αυτό: μια μαγευτική ημέρα γάμου, γεμάτη αγάπη, χαρά και αξέχαστες στιγμές, όλα προσεκτικά σχεδιασμένα με ένα κόστος γάμου που θα σας αφήσει χωρίς άγχος για πολύ καιρό μετά το τέλος του εορτασμού. Αν και η ιδέα να σχεδιάσετε έναν ονειρικό γάμο με περιορισμένο budget μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτη, μη φοβάστε, γιατί είναι απολύτως εφικτό! Καθώς ξεκινάτε αυτό το γοητευτικό ταξίδι αγάπης και δέσμευσης, αφήστε μας να σας ξεκλειδώσουμε τα μυστικά για την επιμέλεια μιας εξαιρετικής γαμήλιας εμπειρίας που θα αντικατοπτρίζει τη μοναδική σας ιστορία, χωρίς να εξαντλεί τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε έναν εντυπωσιακό γάμο με χαμηλό κόστος.

Κόστος γάμου

Καθίστε κάτω με τον σύντροφό σας και προσδιορίστε τις πτυχές του γάμου που έχουν μεγαλύτερη σημασία και για τους δυο σας. Διαθέστε ένα ποσό για κάθε βασικό στοιχείο, όπως ο χώρος, το catering και η φωτογράφηση. Εστιάζοντας σε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία, μπορείτε να αποφύγετε τα περιττά έξοδα και να κατανείμετε το budget σας για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Χώρος 

Γάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε
Photo by:Nick Artopoios

Σημαντικό μέρος του κόστους του γάμου σας θα κατευθυνθεί πιθανότατα προς τον χώρο δεξίωσης. Επιλέξτε μοναδικούς, μη παραδοσιακούς χώρους, όπως πάρκα, παραλίες ή οικογενειακές ιδιοκτησίες που προσφέρουν οικονομικές επιλογές ενοικίασης. Οι υπαίθριοι χώροι παρέχουν επίσης ένα εκπληκτικό σκηνικό για την ημέρα του γάμου σας και μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος του χώρου.

off-season γάμος

Η επιλογή μιας εποχής γάμου που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ή μιας καθημερινής ημέρας  μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους του γάμου σας. Πολλοί χώροι και προμηθευτές προσφέρουν εκπτώσεις κατά τη διάρκεια λιγότερο δημοφιλών περιόδων, επιτρέποντάς σας να εξασφαλίσετε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε χαμηλότερο κόστος.

Λίστα καλεσμένων

Γάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε
Photo by:Angel Karadimou Photography 

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να καλέσετε όλους τους γνωστούς σας, μια μικρότερη λίστα καλεσμένων μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο οικεία και προσιτή εκδήλωση. Περιορίστε τη λίστα καλεσμένων ώστε να περιλαμβάνει μόνο τους πιο στενούς φίλους και την οικογένειά σας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και αγάπης χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Τοπικούς επαγγελαμτίες

Εξερευνήστε τοπικούς επαγγελματίες, φωτογράφους και caterers που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί, αλλά προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος. Αναζητήστε κριτικές και συστάσεις για να βεβαιωθείτε για την αξιοπιστία και την ποιότητά τους.

Πακέτα all-inclusive

Ορισμένοι χώροι και προμηθευτές προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα που καλύπτουν διάφορες υπηρεσίες, όπως catering, διακόσμηση και ενοικιάσεις. Η ομαδοποίηση αυτών των υπηρεσιών μπορεί να είναι πιο αποδοτική από το να προσλάβετε κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.

DIY διακόσμηση και προσκλητήρια

Γάμος με χαμηλό κόστος: 10 συμβουλές για να τον σχεδιάσετε
Photo by:Weddings & Whimsy

Αγκαλιάστε τη δημιουργικότητά σας και εμπλέξτε τους στενούς σας φίλους και την οικογένειά σας σε έργα DIY. Από τον στολισμό της εκκλησίας και τις ανθοσυνθέσεις μέχρι τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες γάμου, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό ποσό βάζοντας λίγο χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε εξατομικευμένα αντικείμενα.

Ηλεκτρονικό προσκλητήριο

Εξοικονομήστε το κόστος εκτύπωσης και ταχυδρομικών τελών στέλνοντας ψηφιακές προσκλήσεις και RSVP. Οι διαδικτυακές ιστοσελίδες γάμου και οι ηλεκτρονικές κάρτες παρέχουν μια κομψή και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές χάρτινες προσκλήσεις.

Εξετάστε εναλλακτικές επιλογές τροφίμων και ποτών

Αντί να φιλοξενήσετε ένα καθιστό δείπνο, επιλέξτε έναν μπουφέ ή food truck που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για γαμήλιες δεξιώσεις και μπορούν να αποτελέσουν έναν διασκεδαστικό και οικονομικό τρόπο για να σερβίρετε νόστιμο φαγητό στους καλεσμένους σας.

Ενοικίαση ή δανισμός

Πολλά αντικείμενα που απαιτούνται για έναν γάμο, όπως διακόσμηση, επιτραπέζια σκεύη, νυφικά, μπορούν να ενοικιαστούν ή να δανειστούν από φίλους και συγγενείς. Η ενοικίαση εξαλείφει την ανάγκη αγοράς αντικειμένων που μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά, ενώ ο δανεισμός προσθέτει μια προσωπική πινελιά στην ημέρα του γάμου σας.

Να θυμάστε, η πραγματική ουσία ενός γάμου έγκειται στην αγάπη και τη δέσμευση που μοιράζεστε εσείς και ο σύντροφός σας. Έχοντας υπόψη σας τα έξοδά σας και υιοθετώντας τη δημιουργικότητα, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν όμορφο και ουσιαστικό γάμο που δεν θα αδειάσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η ξεχωριστή σας ημέρα θα είναι μια αντανάκλαση της μοναδικής σας ιστορίας αγάπης, που θα εκτιμάται για μια ζωή τόσο από εσάς όσο και από τους καλεσμένους σας.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr