this is the facebook pixelΝα καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου; | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Να καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου;

Όταν σχεδιάζετε έναν γάμο, μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις είναι να αποφασίσετε ποιον θα καλέσετε. Και όταν πρόκειται για την οικογένεια σας, τα πράγματα δυσκολεύουν.

EasyWedding

EasyWedding Team

24 Μαρτίου 2023

Να καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου;

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Η λίστα των καλεσμένων μπορεί να γίνει πηγή άγχους και ανησυχίας για πολλά ζευγάρια, ειδικά όταν πρόκειται για μέλη της ευρύτερης οικογένειας. Ενώ ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να διοργανώσουν μια γαμήλια δεξίωση μόνο με στενούς συγγενείς και φίλους, άλλα επιλέγουν να επεκτείνουν τη λίστα των καλεσμένων τους και να συμπεριλάβουν μέλη της ευρύτερης οικογένειας. Αν αναρωτιέστε αν πρέπει ή όχι να καλέσετε αυτά τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας σας στο γάμο σας, δείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Μέγεθος του γάμου

Να καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου;
Photo by: Studio Octagon

Ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αποφασίζετε αν θα προσκαλέσετε τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας σας είναι το μέγεθος του γάμου σας. Εάν σχεδιάζετε έναν κλειστό γάμο με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, μπορεί να είναι δύσκολο να φιλοξενήσετε όλo το σόι σας. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε έναν μεγάλο γάμο, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία για να προσκαλέσετε περισσότερα άτομα, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης  της οικογένειας σας.

Σχέση με την ευρύτερη οικογένεια

Η σχέση σας με τα μέλη της οικογένειας σας είναι ένας άλλος ουσιαστικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά. Έχετε στενή σχέση μαζί τους; Τους βλέπετε συχνά; Εάν τα μέλη της οικογένειας σας παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, μπορεί να είναι σημαντικό να τα προσκαλέσετε στο γάμο σας. Εάν έχετε μια μακρινή σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, μπορεί να μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τους προσκαλέσετε.

Περιορισμοί του προϋπολογισμού

Να καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου;
Photo by:Nick Artopoios 

Να θυμάστε πως πρέπει να παραμείνετε πιστοί στο κόστος του γάμου σας. Η πρόσκληση περισσότερων καλεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ευρύτερης οικογένειας, μπορεί να αυξήσει το κόστος του γάμου σας. Ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιον θα καλέσετε, αν κινείστε με περιορισμένο προϋπολογισμό. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εξετάσετε αν η πρόσκληση μελών της ευρύτερης οικογένειας θα επηρεάσει άλλες πτυχές του γάμου σας, όπως ο χώρος διεξαγωγής ή το catering.

Πιθανό οικογενειακό δράμα

Γάμος χωρίς family drama γίνεται; Κι όμως. Αν θέλετε να αποφύγετε τα οικογενειακά δράματα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας σοβαρά ποιοί συγγενείς σας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια ένταση. Εάν υπάρχουν μέλη της οικογένειας που δεν τα πάνε καλά ή έχουν ιστορικό συγκρούσεων, ίσως είναι καλύτερο να τα αποκλείσετε από τη λίστα των καλεσμένων σας για να αποφύγετε τυχόν εντάσεις τη μεγάλη σας ημέρα. Ωστόσο, αν αισθάνεστε άνετα να προσκαλέσετε αυτά τα μέλη της οικογένειας και πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους, μπορεί να είναι σκόπιμο να τα συμπεριλάβετε.

Θέμα αγένειας

Να καλέσω όλο μου το σόι στο γάμο μου;
Photo by: Τασσόπουλος Γιώργος

Σε ορισμένες οικογένειες, μπορεί να θεωρείται αγενές να αποκλείσετε ορισμένα μέλη της οικογένειας από τη γαμήλια γιορτή. Αν αυτό ισχύει, ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας αυτές τις κοινωνικές απαιτήσεις κατά τη λήψη της απόφασης σας. Ωστόσο, τελικά, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας προτιμήσεις και συναισθήματα όταν παίρνετε αποφάσεις σχετικά με τη λίστα καλεσμένων του γάμου σας.

Όταν πρόκειται να αποφασίσετε αν θα καλέσετε όλα τα μέλη από το σόι σας στο γάμο σας, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Είναι μια προσωπική απόφαση που θα πρέπει να βασίζεται στις ατομικές σας συνθήκες. Να θυμάστε, η ημέρα του γάμου σας έχει να κάνει με τον εορτασμό της αγάπης και της δέσμευσής σας ο ένας στον άλλον. Στην τελική, θα πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς και που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ξεχωριστή σας ημέρα αξέχαστη.

Με το εργαλείο γάμου του easywedding μπορείτε να φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την Λίστα των Καλεσμένων σας και να διαχειριστείτε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Προσθέστε με ένα κλικ τον κάθε καλεσμένο του γάμου σας, επιλέξτε αν θα παρεβρεθούν στην εκκλησία και στην δεξίωση και χρησιμοποιήστε το Σχέδιο Θέσεων για να βάλετε τους καλεσμένους σας σε τραπέζια. 

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr