this is the facebook pixelΠώς να υπολογίσετε το κόστος του γάμου σας | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Πώς να υπολογίσετε το κόστος του γάμου σας

Κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει το γάμο του με ένα βουνό χρέους, οπότε ο καθορισμός ενός ρεαλιστικού κόστους γάμου είναι το κλειδί. Και μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να είναι εντελώς αγχωτικός.

EasyWedding

EasyWedding Team

18 Απριλίου 2023

Πώς να υπολογίσετε το κόστος του γάμου σας

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Τα καμπανάκια του γάμου χτυπούν στα αυτιά σας, ο έρωτας της ζωής σας έκανε επιτέλους πρόταση γάμου και ανυπομονείτε να πείτε "δέχομαι"! Αλλά πριν αρχίσετε να περιηγείστε στο Pinterest για έμπνευση σε νυφικά και να καρφιτσώνετε εκατοντάδες ανθοσυνθέσεις, είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές του σχεδιασμού του γάμου: το κόστος του.

Τώρα, ξέρω τι σκέφτεστε: "Ο προϋπολογισμός είναι βαρετός και μη ρομαντικός", αλλά θα ήθελα να σας πω ότι μπορεί επίσης να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας σας. Κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει το γάμο του με ένα βουνό χρέους, οπότε ο καθορισμός ενός ρεαλιστικού budget γάμου είναι το κλειδί. Και μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να είναι εντελώς αγχωτικός.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε μέσα από τις 8 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να ορίσετε το κόστος του γάμου που θα σας εξυπηρετεί και δεν θα καταστρέψει τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ποιος είναι ο μαγικός αριθμός;

Πώς να ορίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας
Photo by:Vl stories

Πριν αρχίσετε να κλείνετε προμηθευτές και να επιλέγετε τον χώρο των ονείρων σας, πρέπει να καθορίσετε το συνολικό σας budget. Πόσα θέλετε να ξοδέψετε για τον γάμο σας; Και πόσα μπορείτε ρεαλιστικά να αντέξετε οικονομικά; Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε τυχόν πρόσθετα έξοδα, όπως εισιτήρια και διαμονή.

Ποιος θα πληρώσει;

Τώρα που ξέρετε πόσα θέλετε να ξοδέψετε, ήρθε η ώρα να υπολογίσετε ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Οι γονείς σας θα συμβάλλουν; Εσείς και ο αρραβωνιαστικός σας καλύπτετε τα πάντα μόνοι σας; Θα λάβετε χρηματικά δώρα από συγγενείς; Το να γνωρίζετε ποιος πληρώνει θα σας βοηθήσει να κατανείμετε τα χρήματα σας και να αποφύγετε τυχόν αμήχανες παρεξηγήσεις στη συνέχεια.

Ποια είναι τα απαραίτητα για εσάς;

Κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικές προτεραιότητες όσον αφορά την ημέρα του γάμου του. Για μερικούς, όλα αφορούν το φαγητό και τα ποτά, για άλλους, είναι η διασκέδαση. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθίσετε με τον αρραβωνιαστικό σας και να φτιάξετε μια λίστα με τα μη διαπραγματεύσιμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανείμετε τον προϋπολογισμό σας αναλόγως και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπερβάλλετε σε πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν.

Πόσο μεγάλη είναι η λίστα των καλεσμένων σας;

Πώς να ορίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας
Photo by:Rocabella Santorini Hotel & Spa

Το μέγεθος της λίστας των καλεσμένων σας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος του γάμου σας. Περισσότεροι καλεσμένοι σημαίνουν περισσότερα φαγητά, περισσότερα ποτά και ενδεχομένως μεγαλύτερο χώρο. Έτσι, πριν αρχίσετε να στέλνετε προσκλητήρια, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια γενική εκτίμηση του αριθμού των ατόμων που θα προσκαλέσετε.

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος;

Η εποχή του έτους και η τοποθεσία του γάμου σας μπορεί επίσης να επηρεάσει το κόστος του γάμου σας. Ορισμένοι χώροι μπορεί να έχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με την εποχή, ενώ οι γάμοι σε προορισμούς μπορεί να συνοδεύονται από πρόσθετα έξοδα ταξιδιού. Λάβετε αυτό υπόψη σας όταν αποφασίζετε για την ημερομηνία και την τοποθεσία του γάμου σας.

Ποιο είναι το προσωπικό σας στυλ σας;

Ονειρεύεστε έναν επίσημο γάμο ή έναν χαλαρό, πιο boho γάμο στη παραλία; Το στυλ του γάμου σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τον budget σας. Οι επίσημοι γάμοι συχνά συνοδεύονται από υψηλότερη τιμή, ενώ οι πιο χαλαροί γάμοι μπορεί να είναι πιο προσιτοί. Αποφασίστε το στυλ σας από νωρίς για να βοηθήσετε να καθοδηγήσετε τις αποφάσεις του προϋπολογισμού σας.

Χρειάζεστε διοργανωτή γάμου;

Πώς να ορίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας
Photo by:STUDIO 43

Οι wedding planners μπορούν να αποτελέσουν τεράστια βοήθεια όταν πρόκειται να παραμείνετε εντός του κόστους που έχετε ορίσει. Μπορούν να διαπραγματευτούν με τους προμηθευτές για λογαριασμό σας, να σας βοηθήσουν να βρείτε προσιτές επιλογές και να σας κρατήσουν σε καλό δρόμο με τα έξοδα σας. Αλλά, φυσικά, οι υπηρεσίες τους έχουν κάποιο κόστος. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν wedding planner αν πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Ποιο είναι το εφεδρικό σας σχέδιο;

Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε σχεδιάσει. Μπορεί να προκύψουν απροσδόκητα έξοδα ή ένας προμηθευτής να χρειαστεί να ακυρώσει την τελευταία στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε σε εφαρμογή το σχέδιο σας. Να θυμάστε, η ημέρα του γάμου σας έχει να κάνει με τον εορτασμό της αγάπης σας ο ένας για τον άλλον, όχι με το πόσα χρήματα ξοδεύετε. Επομένως, μην αγχώνεστε υπερβολικά για την τήρηση του κόστους που έχετε ορίσει, αλλά και μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί.

Με την εφαρμογή του easywedding δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε μην βγείτε εκτός budget. Κρατήστε τα έξοδα σας υπό έλεγχο καθώς προχωράει η οργάνωση του γάμου σας!

Μια τελευταία συμβουλή; Γίνετε δημιουργικοί! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε τα έξοδα χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα της ημέρας του γάμου σας. Οι DIY διακοσμήσεις, η επιλογή μπουφέ αντί για δείπνο με πιατέλες ή ακόμη και η φιλοξενία του γάμου σας σε μη παραδοσιακό χώρο μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr