this is the facebook pixelΠόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας; | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας;

Πόσο καιρό διαρκεί λοιπόν η οργάνωση ενός γάμου; Η σύντομη απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Ορισμένα ζευγάρια χρειάζονται χρόνια για να σχεδιάσουν, ενώ άλλα μπορούν να φτιάξουν έναν ονειρεμένο γάμο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

EasyWedding

EasyWedding Team

31 Μαρτίου 2023

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας;

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Οργάνωση γάμου!  Kαι μόνο η φράση αυτή μπορεί να προκαλέσει άγχος ακόμη και στους πιο οργανωμένους ανθρώπους. Η πίεση της δημιουργίας της τέλειας ημέρας για εσάς και τον σύντροφο σας μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Αλλά μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

Ας είμαστε ειλικρινείς, ο σχεδιασμός ενός γάμου μπορεί να είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Από τη συγκίνηση του αρραβώνα μέχρι το άγχος της εύρεσης του τέλειου φορέματος, μπορεί να είναι ένα τρελό ταξίδι. Αλλά μη φοβάστε, αγαπημένα μου πιτσουνάκια! Έχουμε τον απόλυτο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες του σχεδιασμού του γάμου.

Πόσο καιρό διαρκεί λοιπόν η οργάνωση ενός γάμου; Η σύντομη απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Ορισμένα ζευγάρια χρειάζονται χρόνια για να σχεδιάσουν, ενώ άλλα μπορούν να φτιάξουν έναν ονειρεμένο γάμο μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, σας έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα που θα σας βάλει σε καλό δρόμο για την τέλεια μέρα σε χρόνο μηδέν.

Ετοιμαστείτε να δέσετε τις ζώνες σας και να απολαύσετε τη βόλτα, γιατί θα σας περάσουμε από μια περιπέτεια σχεδιασμού γάμου γεμάτη γέλιο, δάκρυα και ίσως λίγο άγχος.

12-18 μήνες πριν από το γάμο

Το πρώτο βήμα είναι να ορίσετε μια ημερομηνία για τη μεγάλη μέρα. Αυτό θα σας δώσει μια διορία για την όλη οργάνωση του γάμου σας και στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα κόστος γάμου. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να λάβετε αποφάσεις που ευθυγραμμίζονται με τους οικονομικούς σας στόχους. Εξετάστε το κόστος για την ενοικίαση του χώρου, το catering, τα λουλούδια, τη μουσική, την ενδυμασία και τη μεταφορά. και θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τον χώρο που θέλετε και τους προμηθευτές που προτιμάτε. Ξεκινήστε να ερευνάτε πιθανούς χώρους και προμηθευτές, όπως catering, ανθοπωλεία και φωτογράφους. Μόλις έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε, κλείστε τους το συντομότερο δυνατό για να εξασφαλίσετε διαθεσιμότητα.

6-12 μήνες πριν από το γάμο

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας;
Photo by:Vowevents 

Με την ημερομηνία και τους προμηθευτές κλειδωμένους, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τις λεπτομέρειες. Επιλέξτε το θέμα του γάμου και τα χρώματα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ και τις προτιμήσεις σας. Παραγγείλετε το  νυφικό σας και σχεδιάστε την ενδυμασία του γαμπρού.

Στείλτε τις προσκλήσεις τουλάχιστον έξι μήνες πριν, ώστε οι καλεσμένοι σας να έχουν αρκετό χρόνο για να κανονίσουν τα ταξίδια τους. Σχεδιάστε τη γαμήλια τελετή και τη δεξίωση, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της διακόσμησης και της διάταξης των καθισμάτων.

3-6 μήνες πριν από το γάμο

Οριστικοποιήστε το μενού με τον προμηθευτή σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν διατροφικών περιορισμών για τους καλεσμένους σας. Επιλέξτε τη γαμήλια τούρτα σας, αρχίστε να σχεδιάζετε το ταξίδι του μέλιτος και αραγγείλετε μπομπονιέρες γάμου.

2 μήνες πριν από το γάμο

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας;
Photo by: Δρακοπούλου Θεοδώρα

Στείλτε τις τελικές υπενθυμίσεις στους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, της ώρας και της τοποθεσίας του γάμου. Οριστικοποιήστε το σχέδιο θέσεων και δώστε στον υπεύθυνο τροφοδοσίας τον τελικό αριθμό των ατόμων.

1 μήνα πριν από το γάμο

Παρακολουθήστε την τελική πρόβα του νυφικού σας φορέματος και βεβαιωθείτε ότι όλα τα αξεσουάρ είναι εντάξει. Επιβεβαιώστε όλους τους προμηθευτές και κάντε τυχόν τελικές προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα. Μαζέψτε τα πράγματα σας για το ταξίδι του μέλιτος και οριστικοποιήστε τυχόν λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής.

Η μεγάλη μέρα

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τον γάμο σας;
Photo by: Photographic

Η μέρα έχει επιτέλους φτάσει! Ξεκουραστείτε αρκετά, απολαύστε ένα υγιεινό πρωινό και αφήστε αρκετό χρόνο για να ετοιμαστείτε. Χαλαρώστε και απολαύστε κάθε στιγμή της ξεχωριστής σας ημέρας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ο σχεδιασμός ενός γάμου μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 18 μήνες. Ωστόσο, με προσεκτικό προγραμματισμό και οργάνωση, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο και αξέχαστο γάμο που θα αντικατοπτρίζει το μοναδικό σας στυλ και την προσωπικότητα σας. Ακολουθήστε αυτό το χρονοδιάγραμμα για να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να απολαύσετε κάθε βήμα της διαδικασίας σχεδιασμού. Στην υγειά της τέλειας ημέρας σας!

Με την Checklist του EasyWedding  δεν θα σας ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια για τον γάμο σας! Μείνετε εντος χρονοδιαγράμματος και οργανώστε κάθε στιγμή του γάμου σας όπως ακριβώς εσείς θέλετε.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr