this is the facebook pixelΠως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Μόδα

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας

Αν αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε ένα πέπλο, μην ψάξετε άλλο: Συγκεντρώσαμε τον απόλυτο οδηγό για τα στυλ νυφικών πέπλων.

EasyWedding

EasyWedding Team

11 Οκτωβρίου 2022

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Μετά το νυφικό φόρεμα το πέπλο είναι το αρχαιότερο και ίσως το πιο καθοριστικό κομμάτι του bridal look. Στην αρχαιότητα οι νύφες φορούσαν πέπλο για να διώξουν τα κακά πνεύματα, σήμερα όμως αποτελεί απλώς ένα νυφικό αξεσουάρ!

Με φαινομενικά αμέτρητες επιλογές, όσον αφορά τα στυλ και τα μήκη του πέπλου, η αναζήτησή του κατάλληλου νυφικού πέπλου μπορεί να αποδειχθεί αγχωτική διαδικασία. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να επιλέξετε το τέλειο νυφικό πέπλο για το γάμο σας.

Στυλ νυφικών πέπλων ανά μήκος (κοντό προς μακρύ)

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας

Birdcage 

Πρόκειται για ένα κοντό πέπλο, φτιαγμένο από δίχτυ ή δαντέλα που μπορεί να καλύπτει τα μάτια ή να φτάνει έως τη μύτη ή το σαγόνι. Ιδανικό για την τολμηρή νύφη που στοχεύει σε ένα retro ή vintage bridal look.

Shoulder-Length 

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, αυτό το στυλ πέπλου φτάνει μέχρι τους ώμους. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη νύφη που θέλει να φορέσει πέπλο το οποίο θα αναδείξει τις λεπτομέρειες του νυφικού.

Blusher

 Ένα κοντό πέπλο που πέφτει στο πρόσωπο της νύφης, το καλύπτει  και τελειώνει κοντά στο πάνω μέρος του νυφικού φορέματος. Παραδοσιακά είτε αφαιρείται όταν παραδίδουν τη νύφη στον γαμπρό είτε παραμένει καθ΄όλη τη διάρκεια του μυστηρίου και αφαιρείται στο τέλος (οι απόψεις διίστανται!).

Elbow

Όπως μαρτυρά και το όνομα, αυτό το πέπλο φτάνει μέχρι τους αγκώνες της νύφης, καλύπτει τους ώμους και αναδεικνύει το πάνω μέρος του σώματος. Είναι ένα μοντέρνο και εναλλακτικό πέπλο που μπορεί να προσθέσει την τέλεια τελική πινελιά σε ένα μη παραδοσιακό bridal look.

Fingertip 

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή είναι το fingertip πέπλο που φτάνει μέχρι τους γοφούς της νύφης. Αγκαλιάζει τους ώμους και είναι πολύ λειτουργικό.

Knee-Length 

Σχεδιασμένο να πέφτει στο γόνατο σας, αυτό το μήκος νυφικού πέπλου προσφέρει κομψή εμφάνιση χωρίς να βαραίνει το υπόλοιπο σύνολο σας. Μπορεί να προσαρμοστεί για να πέφτει λίγο πιο κάτω ή πάνω από το γόνατο  ανάλογα με το ύψος σας.

Floor-Length

Αυτό το στυλ νυφικού πέπλου έχει το ίδιο μήκος με το νυφικό φόρεμα και ίσα που αγγίζει το δάπεδο. Αυτό το στυλ πέπλου λόγω του σχήματος και των διαστάσεων του προσθέτει ωραίο όγκο στο look σας και ταιριάζει με πολλά στυλ νυφικών, από  ball gown έως και μοντέρνες σιλουέτες.

Chapel 

Εντυπωσιακό και εξαιρετικά δημοφιλές, το chapel-length πέπλο σκουπίζει το δάπεδο και ξεπερνά ελαφρώς το νυφικό φόρεμα σε μήκος. Ένα παραδοσιακό πέπλο για μια εντυπωσιακή εμφάνιση και υπέροχες φωτογραφίες.

Cathedral

Ίσως το πιο εντυπωσιακό και δραματικό στυλ νυφικού πέπλου, ιδανικό για τη νύφη που στοχεύει σε μια βασιλική εμφάνιση, καθώς το μήκος του ξεπερνά την ουρά του νυφικού φορέματος. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο chapel cathedral πέπλο; Περίπου 50 εκατοστά!

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας
Photo by: Ventouris Photography

3 Πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν ψάχνετε για νυφικό πέπλο

1. Ορίστε το budget σας

Να έχετε ένα ποσό στο μυαλό σας. Αυτό το λεπτό κομμάτι υφάσματος μπορεί να κοστίσει περισσότερο από όσο πιστεύετε και έτσι θα ανέβει αρκετά το κόστος του look του γάμου σας. Μερικά πέπλα, μάλιστα, μπορεί να κοστίσουν περισσότερο και από το νυφικό! Γενικά οι τιμές κυμαίνονται για ένα από πέπλο από 100 και μπορεί να φτάσουν σε μερικές χιλιάδες ευρώ, γι’ αυτό καλό είναι να έχει μια ιδέα για το πόσα θέλετε να διαθέσετε έτσι ώστε να περιορίσετε τις επιλογές σας.

2. Σκεφτείτε το χτένισμα σας

Η τοποθέτηση του νυφικού πέπλου θα είναι προφανώς διαφορετική σε έναν σινιόν κότσο από ένα χτένισμα με κυματιστές μπούκλες. Παραδείγματος χάρη αν επιλέξετε το πρώτο χτένισμα ίσως διαλέξετε το πέπλο να καρφιτσωθεί κάτω από τον κότσο σας για να αναδείξετε το χτένισμα σας. Αν πάλι θέλετε ανάλαφρες μπούκλες ίσως καρφιτσώσετε το πέπλο στο πάνω μέρος του κεφαλιού για να προσθέσετε όγκο. Μια καλή ιδέα είναι, ειδικά αν θέλετε να προσθέσετε και αξεσουάρ στο κεφάλι σας, να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού για να σας βοηθήσει με την επιλογή του κατάλληλου πέπλου.

3. Δοκιμάστε πολλά πέπλα με το νυφικό σας

 Το νυφικό πέπλο είναι το αξεσουάρ που θα ολοκληρώσει το bridal look σας, οπότε είναι φυσικό να θέλετε ένα που να βρίσκεται με αρμονία με το νυφικό σας, χωρίς να το επισκιάζει. Δοκιμάστε διάφορα είδη πέπλου και πειραματιστείτε με το look σας. Μη φοβάστε να δοκιμάστε κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα επιλέγατε, γιατί μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα. Ορισμένες φορές το να είναι όλα matchy-matchy δεν κολακεύει το νυφικό σας, αναλόγως πάντα με το look που θέλετε πετύχετε. Αντίθετα, η ανάμειξη υφών μπορεί να κάτι το bridal look σας πρωτότυπο, πχ. Ένα πέπλο από δαντέλα σε συνδυασμό με ένα απλό νυφικό.

Πως να διαλέξετε λοιπόν, το σωστό πέπλο και το νυφικό σας;

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο πέπλο για το νυφικό σας
Photo by: Wedding Luxury Photography 

Αφού πρώτα αναλύσαμε τα διάφορα είδη νυφικών πέπλων που υπάρχουν, συγκεντρώσαμε και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήστε την αναζήτησή ανάλογα με το στυλ του νυφικού σας. Σε καμία περίπτωση πρόκειται για κανόνες, γιατί στην τελική αυτό που μετράει είναι να νιώθετε εσείς όμορφες!

Νυφικό διακοσμημένο 

Αν το νυφικό που έχετε διαλέξει είναι διακοσμημένο με χάντρες ή κρύσταλλα μπορείτε να ακολουθήστε τις εξής δύο επιλογές. Αν στοχεύετε σε ένα βασιλικό look, όλο λάμψη, διαλέξτε ένα cathedral πέπλο στολισμένο με διάσπαρτα κρύσταλλα, που λάμπει όταν θα περπατάτε στην εκκλησία. Μια άλλη επιλογή είναι ένα πέπλο διακοσμημένο στις άκρες με τα ίδια κρύσταλλα που έχει το νυφικό σας.

Απλό αλλά εντυπωσιακό νυφικό 

Αν διαλέξατε ένα απλό νυφικό αλλά θέλετε προσθέσετε και λίγο drama χωρίς στολίδια, ένα fingertip πέπλο με σατέν άκρες ή οργάντζα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Θα δώσει σχήμα στο πρόσωπο σας και όπως πέφτει κάτω, το ύφασμα που θα βλέπετε στις άκρες θα δώσει λίγο drama. Μια άλλη ωραία και chic επιλογή είναι ένα πέπλο με δαντέλα.

Νυφικό με εντυπωσιακή πλάτη

Εάν μια εντυπωσιακά στολισμένη ή ανοιχτή πλάτη είναι το statement του νυφικού σας, για να την αναδείξετε ακόμα περισσότερο επιλέξτε ένα απλό μακρύ πέπλο chapel ή cathedral χωρίς καθόλου διακοσμημένο. Διαλέξτε ένα chic και διάφανο ύφασμα και μην επιλέξετε πολλά layers. 

 Νυφικό με μακριά ουρά

Αν το νυφικό σας δεν έχει πολλές λεπτομέρειες στο πίσω μέρος μπορείτε γενικά να διαλέξετε ανάμεσα σε όλα τα είδη νυφικών πέπλων. Βέβαια, ένα cathedral  πέπλο θα το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς θα δημιουργήσει μια δραστική και αιθέρια εμφάνιση. Απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι το πέπλο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το νυφικό σας.

Vintage νυφικό

Αν επιλέξατε ένα vintage νυφικό για το γάμο σας γιατί δεν το πάτε all the way διαλέγοντας ένα birdcage  πέπλο; Σίγουρα θα γίνει το statement κομμάτι του bridal look σας.

Μοντέρνο νυφικό

Για τις νύφες που στοχεύουν σε ένα σύγχρονο νυφικό (π.χ. fit and flare, mermaid, tea-length), ένα πιο μοντέρνο στυλ πέπλου ίσως είναι πιο κατάλληλη επιλογή. Αυτά κυρίως είναι τα κοντά πέπλα, σε μήκος elbow ή shoulder, με περισσότερες στρώσεις, τετραγωνισμένο κόψιμο ή και blushed.

Κοντό νυφικό

Όσο πιο κοντό το νυφικό τόσο πιο κοντό και το πέπλο! Για ένα παιχνιδιάρικο κοντό νυφικό αγαπάμε το birdcage πέπλο ή ακόμα καλύτερα ένα κοντό πέπλο με πολλά layers. Γενικά κάτι που να θυμίζει ταινία της Audrey Hepburn!

Boho νυφικό για γάμο σε παραλία

Αν παντρεύεστε στην παραλία ένα πέπλο chapel είναι ιδανικό καθώς θα ανεμίζει ωραία, θα γράφει τέλεια στις φωτογραφίες και δεν θα είναι καθόλου δυσκίνητο.

Όποιο πέπλο και αν διαλέξεις τελικά, μην ξεχάσεις να το περάσεις στο δωρεάν budget calculator του easywedding.gr ώστε να μην χάνεις ποτέ τη μπάλα με τα έξοδα του γάμου!

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr