this is the facebook pixelΈξοδα κουμπάρου για γάμο: Τι πληρώνει ο κουμπάρος | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo

Έξοδα κουμπάρου για γάμο: Τι πληρώνει ο κουμπάρος

Μάθετε όλα τα έξοδα κουμπάρου για γάμο, από τα στέφανα μέχρι τη διακόσμηση, και πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την ημέρα του γάμου.

EasyWedding

EasyWedding Team

16 Οκτωβρίου 2024

Έξοδα κουμπάρου για γάμο: Τι πληρώνει ο κουμπάρος

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Ο ρόλος του κουμπάρου σε έναν γάμο είναι αρκετά τιμητικός και απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα. Αναλαμβάνει τόσο θρησκευτικές όσο και πρακτικές υποχρεώσεις, αλλά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να γνωρίζει από την αρχή είναι τα έξοδα του κουμπάρου για γάμο. Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα εξοδα του κουμπαρου για γαμο, παρακάτω θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό.

Έξοδα Κουμπάρου σε Γάμο:

  1. Στέφανα γάμου
  2. Σετ γάμου
  3. Έξοδα εκκλησίας
  4. Διακόσμηση και λαμπάδες
  5. Δώρο για το ζευγάρι
  6. Κοστούμι κουμπάρου
  7. Προαιρετικά: Έξοδα για το ταξίδι του μέλιτος

1. Στέφανα Γάμου

έξοδα κουμπάρου για γάμο - στέφανα γάμου
Photo by: kv_wedding_story

Τα στέφανα είναι απο τα πρώτα εξοδα κουμπαρου για γαμο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της ορθόδοξης γαμήλιας τελετής, καθώς αντιπροσωπεύουν την ένωση του ζευγαριού και την αιώνια αγάπη τους. Τα στέφανα συνήθως επιλέγονται από τον κουμπάρο και μπορούν να είναι από ποικίλα υλικά όπως ασήμι, χρυσός, ή ακόμα και λευκόχρυσος. Οι τιμές για τα στέφανα ξεκινούν από περίπου 50€ και μπορούν να φτάσουν μέχρι 400€, ανάλογα με την ποιότητα των υλικών και τη λεπτομέρεια του σχεδιασμού.

2. Σετ Γάμου

έξοδα κουμπάρου για γάμο - σετ γάμου
Photo by:Owl Photo Studio

 

Το σετ που περιλαμβάνει τον δίσκο, την καράφα και το ποτήρι που χρησιμοποιούνται στην τελετή είναι ακόμα ένα από τα εξοδα κουμπαρου. Στον δίσκο τοποθετείται η καράφα με το κρασί και το ποτήρι που θα χρησιμοποιηθεί για το μυστήριο. Οι τιμές για αυτό το σετ κυμαίνονται από 100€ έως 300€, ανάλογα με το υλικό και την ποιότητα της κατασκευής.

3. Έξοδα Τελετής στην Εκκλησία

Αν και η τέλεση του γάμου στην εκκλησία είναι δωρεάν, συνηθίζεται ο κουμπάρος  να καλύπτει τα έξοδα που θα ζητηθούν απο τον ιερέα. Αυτή η «συνεισφορά» μπορεί να κυμαίνεται από 50€ έως 250€, ανάλογα με την παράδοση της κάθε ενορίας και τις συμφωνίες που θα γίνουν με το ζευγάρι και τον ιερέα.

4. Διακόσμηση και Λαμπάδες

έξοδα κουμπάρου για γάμο - διακόσμηση γάμου
Photo by:kv_wedding_story 

Στα εξοδα κουμπαρου είναι και η διακόσμηση γάμου, που περιλαμβάνει τις λαμπάδες που χρησιμοποιούνται κατά την τελετή, καθώς και την γενική διακόσμηση της εκκλησίας. Αν και δεν είναι απαραίτητο να αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος αυτό, συνηθίζεται να συνεισφέρει. Τα έξοδα για διακόσμηση γάμου μπορούν να κυμαίνονται από 300€ έως 1500€, ανάλογα με τις απαιτήσεις του ζευγαριού και τη διακόσμηση που θα επιλέξουν.

5. Δώρο για το Ζευγάρι

Ο κουμπάρος, όπως και κάθε άλλος καλεσμένος, προσφέρει δώρο στο ζευγάρι. Αυτό το δώρο μπορεί να είναι προσωπικό ή να συμμετέχει στη λίστα γάμου. Συχνά, ο κουμπάρος μπορεί να επιλέξει ένα πιο σημαντικό δώρο λόγω της θέσης του, ενώ άλλες φορές επιλέγει να συνεισφέρει σε κάτι πιο σημαντικό, όπως η διακόσμηση ή το ταξίδι του μέλιτος.

6. Κοστούμι Κουμπάρου

έξοδα κουμπάρου για γάμο - κοστούμι κουμπάρου
Photo by:Owl Photo Studio

Ο κουμπάρος θα χρειαστεί να επιλέξει το κατάλληλο κοστούμι για τη μεγάλη μέρα, που συνήθως ταιριάζει με το στυλ του γάμου και τις επιθυμίες του ζευγαριού. Αν και το κόστος του κοστουμιού είναι προσωπική επιλογή, οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται από 200€ έως 800€, ανάλογα με την ποιότητα και το στυλ που θα επιλέξει.

7. Προαιρετικά: Συμμετοχή στο Ταξίδι του Μέλιτος

έξοδα κουμπάρου για γάμο
Photo by:Aneza Photography

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κουμπάρος επιλέγει να συνεισφέρει στα έξοδα του ταξιδιού του μέλιτος αντί να προσφέρει κάποιο υλικό δώρο. Αυτό μπορεί να γίνει ως προσωπικό δώρο ή ως κοινή προσφορά μαζί με άλλους καλεσμένους. Αυτό είναι, ωστόσο, καθαρά προαιρετικό και εξαρτάται από τη σχέση και τις οικονομικές δυνατότητες του κουμπάρου.

Ο ρόλος του κουμπάρου είναι γεμάτος τιμή και ευθύνες, και τα εξοδα κουμπαρου για γαμο μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις επιθυμίες του ζευγαριού και τις τοπικές παραδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Με ποια έξοδα γάμου θα επιβαρυνθεί ο κουμπάρος, γίνεται πλέον σε συννενόηση με τους μελλόνυμφους και δεν αποτελεί κάποιου είδους κανόνα η ανάληψη όλων αυτών των εξόδων. Να θυμάστε πως το σημαντικότερο είναι να είστε εκεί για τους αγαπημένους σας φίλους και να τους στηρίζεται συναισθηματικά καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης του γάμου τους.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Δωρεάν Εργαλεία Οργάνωσης Γάμου

Chatbot

1

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr