this is the facebook pixelΠοια είναι τα έξοδα της κουμπάρας; | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Οργάνωση Γάμου

Ποια είναι τα έξοδα της κουμπάρας;

Ως κουμπάρα στο γάμο μιας φίλης/φίλου σας, έχετε τη τιμή να στέκεστε στο πλευρό της σε μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής της. Ο ρόλος σας συνοδεύεται τόσο από ευθύνες όσο και από έξοδα.

EasyWedding

EasyWedding Team

19 Ιανουαρίου 2023

Ποια είναι τα έξοδα της κουμπάρας;

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Αναμένεται να παρέχετε υποστήριξη και βοήθεια στο ζευγάρι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οργάνωσης του γάμου και την ίδια τη μεγάλη μέρα. Μπορεί να σας ζητηθεί να βοηθήσετε στις προετοιμασίες, να παρευρεθείτε σε προγαμιαίες εκδηλώσεις και να αποτελέσετε πηγή συναισθηματικής υποστήριξης για το ζευγάρι.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις ευθύνες σας και να κάνετε τον προϋπολογισμό σας αναλόγως και για άλλα έξοδα που μπορεί να προκύψουν, όπως έξοδα ταξιδιού, ενδυμασίας και διαμονής. Έχετε επίσης σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε την ημέρα του γάμου, καθώς μπορεί να είστε υπεύθυνοι για να διασφαλίσετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και να βοηθήσετε το ζευγάρι σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα. Συνολικά, το να είσαι κουμπάρα σε έναν γάμο είναι μια σημαντική τιμή και μια μεγάλη ευθύνη καθώς έχει και κάποιες οικονομικές απαιτήσεις.

Ποια είναι όμως τα έξοδα της κουμπάρας στο γάμο;

Στέφανα γάμου

Τα στέφανα του γάμου, με το κυκλικό τους σχήμα, όπως και οι βασιλικές κορόνες, συμβολίζουν το καινούργιο βασίλειο που δημιουργούν η νύφη και ο γαμπρός. Δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος, πράγμα που συμβολίζει την αιώνια αγάπη του ζευγαριού, την πληρότητα για την ολοκλήρωση τους, ενώ η κορδέλα που τα δένει συμβολίζει το δέσιμο του ζευγαριού με άρρηκτους δεσμούς.

Πλέον τα πιο διαδεδομένα στέφανα είναι από λευκόχρυσο και ασήμι, ενώ παλαιότερα φτιαχνόντουσαν από από ξύλο ή διάφορα είδη λουλουδιών. Το κόστος τους ξεκινά συνήθως από 50€ και φτάνουν περίπου τα 400€ αναλόγως το υλικό της κατασκευής και της επεξεργασίας που απαιτείται.

Διακόσμηση χώρων και Λαμπάδες

Ποια είναι τα έξοδα της κουμπάρας;
Photo by:Stories of Love 

Η διακόσμηση του γάμου είναι ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία. Πρέπει να αντιπροσωπεύει απόλυτα το θέμα γάμου που έχει επιλέξει το ζευγάρι καθώς και να αντικατοπτρίζει το προσωπικό στύλ του ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα, οι χώροι που πρέπει να διακοσμηθούν είναι η εκκλησία, η αίθουσα της δεξίωσης, και το νυφικό αυτοκίνητο. Συνηθίζεται, τα έξοδα της γενικότερης διακόσμησης συμπεριλαμβανομένων των λαμπάδων και του ανθοστολισμού, να τα αναλαμβάνει η κουμπάρα, χωρίς να είναι απαραίτητο να καλύψει μόνη της όλο το ποσό. Το κόστος αυτό κυμαίνεται από 300€-1500€

Σετ Γάμου

Ποια είναι τα έξοδα της κουμπάρας;
Photo by: D.R.'s Creations

Το σετ γάμου περιλαμβάνει τον Δίσκο, την Καράφα και το Ποτήρι Γάμου. Ο Δίσκος βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου επάνω στην Ιερά Τράπεζα. Μέσα στην Καράφα τοποθετείται το κρασί το οποίο δίνει ο ιερέας στη νύφη και τον γαμπρό να πιούν από το Ποτήρι Γάμου πριν από το χορό του Ησαΐα. Το κόστος του Σετ Γάμου κυμαίνεται από 150€ μέχρι 300€.

Έξοδα τελετής

Ποια είναι τα έξοδα της κουμπάρας;
Photo by: Wedding in Crete by Eleni Mavrogeni

Αν και θεωρητικά η τέλεση του μυστηρίου του γάμου δεν αποτελεί έξοδο γάμου, συνηθίζεται ο ιερέας να ζητάει από την εκάστοτε κουμπάρα/κουμπάρο κάποιο ποσό το οποίο συνήθως κυμαίνεται από 50€ έως και 250€.

Γαμήλιο δώρο για το ζευγάρι

Όπως όλοι οι καλεσμένοι, έτσι και εσείς ως κουμπάρα πρέπει να πάρετε το δικό σας δώρο στο νιόπαντρο ζευγάρι. Το ζευγάρι με τη σειρά του, πρέπει να κάνει ένα καλό δώρο στη κουμπάρα που να δείχνει την ευγνωμοσύνη για την όλη βοήθεια και στήριξη που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της οργάνωσης και της τελετής του γάμου. Το δώρο πρέπει να είναι προσωπικό και ξεχωριστό και όχι απαραίτητα κάτι από τη λίστα γάμου. Συνηθίζεται αντί για κάποιο αντικείμενο, η κουμπάρα να συμμετέχει οικονομικά στο ταξίδι του μέλιτος είτε ακόμα το δώρο της να είναι  ο στολισμός των χώρων.

Bachelorette Party

Η κουμπάρα είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση του bachelorette party αλλά όχι η μόνη υπεύθυνη για τη πληρωμή του. Στο τέλος της βραδιάς θα πρέπει όλες οι φίλες και φίλοι της νύφης να βάλουν το χέρι στην τσέπη, εκτός φυσικά απο την ίδια την νύφη!

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Με ποια έξοδα θα επιβαρυνθεί η κουμπάρα, γίνεται πλέον σε συννενόηση με τους μελλόνυμφους και δεν αποτελεί κάποιου είδους κανόνα η ανάληψη όλων αυτών των εξόδων. Να θυμάστε πως το σημαντικότερο είναι να είστε εκεί για τους αγαπημένους σας φίλους και να τους στηρίζεται συναισθηματικά καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης του γάμου τους.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr