this is the facebook pixel16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο | EasyWedding.gr
EasyWedding Logo
EasyWedding Logo
Τελετή

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο

Η κολλητή σου παντρεύεται και σου ζήτησε να είσαι η κουμτπάρα στο γάμο! Ποιος είναι ο ρόλος σου και τι πρέπει να κάνεις;

EasyWedding

EasyWedding Team

6 Ιουλίου 2022

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο

Είσαι επαγγελματίας γάμου;

Η κουμπάρα αλλάζει τα στέφανα, είναι υπεύθυνη για το bachelorette party , καθώς και για την καθοδήγηση των υπόλοιπων καλεσμένων  κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του γάμου για τη μεγάλη μέρα. Η κουμπάρα είναι συνήθως κάποια που είναι εξαιρετικά δεμένη με τη νύφη και έχει μια βαθύτερη σχέση μαζί της.

Ο ρόλος της κουμπάρας είναι σημαντικός και ξεκινά πολύ πριν από την ημέρα του γάμου - βασικά αρχίζει από τη στιγμή που σας τον προτείνουν.Να τι πρέπει να γνωρίζει κάθε κουμπάρα για την μεγάλη μέρα:

1. Να είσαι εκεί

Η κουμπάρα πρέπει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στο να είναι υποστηρικτική και να είναι αυταρχική. Ξέρεις τη νύφη, καλύτερα από τον οποιονδήποτε και ως κουμπάρα τώρα πρέπει να την βοηθήσεις να ανταπεξέλθει και να περάσει όσο καλύτερα μπορεί κατά την προετοιμασία του γάμου.

2. Καλή διασκέδαση

Ενώ το πρωταρχικό σου καθήκον απέναντι στη νύφη είναι να παρέχεις μία χείρα βοήθειας, μην ξεχάσεις να βάλεις στο πρόγραμμα και λίγη διασκέδαση. Η νύφη είναι πρώτα απ' όλα η καλύτερή σου φίλη και αυτό είναι που πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία προετοιμασίας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ως κουμπάρα, είσε υπεύθυνη για την απόλυτη υποστήριξη της φίλης σου.

3. Επιλογή νυφικού

Η δεύτερη πιο σημαντική υποχρέωση της κουμπάρας είναι σίγουρα να βοηθήσει στην ανεύρεση του ιδανικού νυφικού. Συνόδεψε την νύφη κατά την ανάζήτηση και με την κριτική σου βοήθησέ την να κάνει την σωστή επιλογή. Μην ξεχνάς όμως ότι το νυφικό πρέπει να ταιριάζει με το δικό της στυλ, μόνο έτσι θα αισθάνεται άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. 

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο
Choose Dress - easywedding.gr

4. Φτιάξε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν πριν από το γάμο και είναι σημαντικό να είστε καλά προετοιμασμένη! Η κουμπάρα πρέπει να έχει ένα κιτ έκτακτης ανάγκης για την ημέρα του γάμου με προμήθειες όπως καρφίτσες ασφαλείας,κλοστές, κορδέλες και παυσίπονα.

5. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Φρόντισε να ενημερωθείς όσο γίνεται καλύτερα σχετικά με τις λεπτομέρειες του γάμου και παρότρυνε τους καλεσμένους να έρθουν σε εσάς για οποιαδήποτε απορία έχουν. Με αυτόν τον τρόπο η νύφη θα είναι πιο ξεκούραστη και χαλαρή. 

6. Σχεδίασε το Bachelorette Party

Όσον αφορά την οργάνωση του bachelorette party, ετοιμάσου να πρωτοστατήσεις. Η κουμπάρα αναλαμβάνει από την επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας και τις άλλες φίλες, έως την δημιουργία του προγράμματος του bachelorette και τη διατήρηση των οικονομικών όλων κατά νου. Προγραμματίστε ένα bachelorette party για τη νύφη που ξέρετε ότι θα της αρέσει. Μην επιχειρήσετε να προγραμματίσετε μια εκδήλωση απλώς και μόνο για να έχετε κάτι να δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο
Bachlorette Party - easywedding.gr

7. Υπολόγισε τα έξοδα

Η κουμπάρα πρέπει να αγοράσει τα στέφανα, τον δίσκο, την καράφα και τα ποτήρια. Επίσης αναλαμβάνει τις λαμπάδες και (όχι πάντα) τον στολισμό της εκκλησίας. Σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να φέρει το κρασί (μαυροδάφνη) που θα πιει το ζευγάρι στην τελετή. Ακόμα αναλαμβάνει το κόστος της εκκλησίας (δλδ. παπά, κλιματισμό, φωτισμό). Τέλος μην ξεχνάς το δώρο προς το ζευγάρι! Τα έξοδα βέβαια εξαρτώνται και από τον αριθμό των κουμπάρων.

9. Πάρε έγκριση για την εμφάνισή σου

Φέρε δείγματα εικόνων για τον makeup artist και τον κομμωτή σου και εμφανίσου την ημέρα του γάμου με το μακιγιάζ που έχει προηγουμένως εγκριθεί από τη νύφη. Διάλεξε το φόρεμά σου με την νύφη ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. 

10. Κρατήσετε τα πράγματα σύμφωνα με το πρόγραμμα

Κοίτα το ρολόι αφού η νύφη ή ο wedding planner σας παρουσιάσει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του γάμου. Εάν οι φίλες και οι συγγενείς μιλούν αντί να ετοιμαστούν, ενημερώστε τους ευγενικά ότι το αυτοκίνητο θα αναχωρήσει για το γάμο σε 10 λεπτά. Κατάβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσεις ότι όλοι θα φτάσουν στην ώρα τους.

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο
Bridesmaid - easywedding.gr

11. Βεβαιώσου ότι η νύφη τρώει

Θα πρέπει να ελέγχεις τη νύφη κατά την διάρκεια της ημέρας για να δεις αν χρειάζεται κάτι να φάει. Σίγουρα θα είναι πολύ απασχολημένη και με τον ενθουσιασμό της ίσως ξεχάσει να φάει. Ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες μπορεί να τη βοηθήσει να αποφύγει την πείνα.

12. Η τελετή

Σε καμία περίπτωση μην ξεχάσεις τις βέρες ! Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες πρόβες στο σπίτι για να μην αγχωθείς όταν αλλάζεις τα στέφανα. Θυμήσου τα αλλάζεις τρεις φορές και το κόλπο είναι να ξεκινήσεις με τα χέρια σταυρωμένα!

13. Ανάλαβε τα social

Η νύφη πιθανότατα θα είναι πιο άνετη το πρωί του γάμου της. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να τραβήξετε πλάνα από τα παρασκήνια, τα χαρούμενα δάκρυα και ίσως τη στιγμή που φοράει το φόρεμά της. Την ημέρα του γάμου η νύφη συνήθως δεν μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες, αφού πρέπει να αφεθεί στο συναίσθημα της ημέρας.

16 υποχρεώσεις που έχει η κουμπάρα στο γάμο
Bridesmaid - easywedding.gr

14. Φρόντισε να είναι ενυδατωμένη η νύφη

Από το πρωί μέχρι τον τελευταίο χορό, πρέπει να κρατήσετε τη νύφη ανανεωμένη ως κουμπάρα. Ρωτήστε τη νύφη για το ποτό που προτιμά και συμβουλέψτε την να πίνει άφθονο νερό όλη την ημέρα. Αυτό θα την κρατήσει ενεργοποιημένη και θα αποτρέψει τυχόν hangover να χαλάσουν την αίσθηση της ημέρας.

15. Χόρεψε με τη νύφη

Η τελετή τελείωσε, η νύφη και ο γαμπρός έκαναν την έισοδο και η ένταση του προγραμματισμού έχει αρχίσει να υποχωρεί.Ήρθε η ώρα να κάνετε πάρτι στην πίστα! Πιάσε τη νύφη και ξεκινήστε να χορεύετε τα αγαπημένα σας τραγούδια.Οι selfies ενθαρρύνονται!

16. Βοήθησε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια και μετά τον μήνα του μέλιτος

Ρώτησε εάν το ζευγάρι χρειάζεται βοήθεια πριν πάει το μήνα του μέλιτος, ειδικά αν μένετε κοντά. Ίσως θα μπορούσες να παρακολουθείς σκύλους ή να αγοράσεις είδη παντοπωλείου πριν από την άφιξή τους. Βοηθώντας τους νεόνυμφους μετά το γάμο, δείχνεις ότι θα είσαι εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σου άρεσε; Ακολούθησέ μας στα social για περισσότερα!FacebookInstagram

Περισσότερα:

Εργαλεία Οργάνωσης:

EasyWedding

Είστε επαγγελματίας;

Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας γάμου στην Ελλάδα και συνδεθείτε με ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μάθετε Περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής

EasyWedding
Copyright © 2024 easywedding.gr